ANPC ca controla vanzatorii de produse pascale

Marti, 12 Aprilie 2011, ora 13:03
1143 citiri

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a dispus actiuni de control in toata tara privind modul de comercializare a produselor specifice Sarbatorii pascale, avand in vedere ca perioada premergatoare sarbatorilor reprezinta un moment de varf pentru activitatea comerciala, potrivit NewsIn.

"In aceasta perioada sunt verificate produsele alimentare de post, peste si preparate din peste, carne preambalata (in special de miel), cozonac, produse de patiserie, ciocolata si produse de cacao, vopsea de oua, vin etc", se arata intr-un comunicat emis de ANPC.

Presedintele autoritatii, Constantin Cerbulescu, recomanda consumatorilor sa cumpere produse numai din locuri autorizate, iar spatiile de comercializare trebuie sa fie in permanenta curate si bine intretinute.

"Produsele expuse spre vanzare pe trotuare, in portbagajele autoturismelor etc., chiar daca sunt vandute la un pret mai mic, reprezinta un risc pentru cumparatori", a declarat presedintele ANPC.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor recomanda consumatorilor sa cumpere carnea de miel numai din macelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate in piete. In ceea ce priveste pestele proaspat, acesta trebuie pastrat si expus la comercializare in vase cu gheata, fiind partial acoperit de gheata.

"Evitati cumpararea oualor a caror coaja este crapata, murdara sau sparta. La spargere, ouale nu trebuie sa prezinte albusul tulbure sau amestecat cu galbenusul. Verificati data durabilitatii minimale care este inscrisa pe ambalaj in cazul oualor ambalate sau pe un afis impreuna cu alte informatii precum categoria de calitate, categoria de greutate, o mentiune a metodei de crestere etc.", se mai arata in comunicat.

ANPC mai informeaza ca elementele obligatorii de etichetare trebuie sa fie redactate in limba romana, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi. Informatiile de pe eticheta vor fi inscrise lizibil, asezate in mod vizibil si nu vor fi acoperite sau separate prin alte indicatii sau desene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#anpc, #produse de pasti, #controale anpc, #carne de miel, #magazine alimentare , #Actiuni