Actiunile europene, cea mai ampla crestere zilnica din ultimele 16 luni

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 21:46
1422 citiri
Actiunile europene, cea mai ampla crestere zilnica din ultimele 16 luni

Actiunile celor mai mari companii europene au inregistrat marti cea mai ampla crestere zilnica din ultimele 16 luni si s-ar putea indrepta spre cel mai mare avans saptamanal dupa iulie 2010, datorita sperantelor ca liderii din regiune vor lua masuri coordonate pentru combaterea crizei datoriilor, transmite Mediafax.

Titlurile bancare au avut printre cele mai bune performante, iar indicele de profil STOXX Europe 600 a urcat cu 6,5%, continuand evolutia pozitiva pentru a treia sedinta consecutiv. De la inceputul acestui an, acest indice a scazut cu 30%.

"Piata este in crestere puternica pentru ca se pare ca politicienii incep sa ia lucrurile in serios si pun la punct un plan coordonat", a declarat David Coombs, manager de fonduri la compania Rathbone Brothers, care administreaza active de 23,6 miliarde de dolari, transmite Reuters.

El a adaugat ca planul nu a fost stabilit, iar piata va reflecta incertitudinile.

Investitorii spera ca liderii europeni vor decide suplimentarea fondului european de sustinere financiara, desi Germania a respins aceasta posibilitate.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a crescut cu 4,3%.

Pe alte piete europene, indicele londonez FTSE 100 a urcat cu 4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 5,29% si CAC 40 al bursei din Paris cu 5,74%.

La Milano, indicele FTSE Mib a avansat cu 4,9%, iar indicele general al bursei din Madrid cu 3,96%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actiuni europene, #crestere actiuni europene, #actiuni , #Actiuni