Actiunile companiilor europene s-au depreciat

Vineri, 03 Octombrie 2008, ora 12:26
1246 citiri
Actiunile companiilor europene s-au depreciat

Intr-o piata dominata de incertitudini, titlurile marilor companii europene au deschis sedinta bursiera de vineri in scadere, in contextul in care investitorii asteapta votul Camerei Reprezentantilor cu privire la planul de salvare a sectorului financiar si rapoartele privind rata somajului din Statele Unite, anunta Reuters.

Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor actiuni europene a coborat cu 0,3%, la 1.054,87. Joi, acesta scazuse cu 1,4%.


Cotatia derivatelor pe indicele DJ Euro Stoxx 50 a coborat cu 0,1%, pe DAX a urcat cu 0,2%, in timp ce pe indicele CAC a scazut cu 0,1%.


Indicele FTSEurofirst 300 a inchis sedinta bursiera de joi in coborare cu 1,4%, in urma rapoartelor ce relevau o scadere a cererii in sectorul industrial american cu 4%, in august, pana la cel mai mic nivel din octombrie 2006, in contextul in care criza creditelor se propaga catre industria de prelucrare.


Actiunile companiilor miniere au influentat cel mai mult evolutia indicelui, in contextul in care titlurile BHP Billiton, Anglo American, Vedanta Resources, Lonmin, Kazakhmys, Xstrata, Antofagasta si ale Rio Tinto s-au depreciat intre 0,5 si 4%.