Actiunile Asirom vor fi delistate vineri de pe piata Rasdaq

Joi, 13 August 2009, ora 14:06
1206 citiri
Actiunile Asirom vor fi delistate vineri de pe piata Rasdaq

Actiunile asiguratorului Asirom (ASRA) vor fi retrase vineri de la tranzactionarea pe piata Rasdaq, dupa primirea avizului CNVM, in conditiile in care grupul Vienna Insurance Group (VIG) figureaza cu o detinere de 85,9% din capitalul companiei, potrivit datelor bursiere, preluate de NewsIn.

Astfel, actionarul majoritar va rascumpara de la minoritari titlurile pe care nu le detine, urmand sa le plateasca acestora un pret de 0,3409 lei/unitate.

Potrivit deciziei Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), in cazul in care hotararea de delistare, luata de actionarul majoritar, va fi anulata de instantele de judecata, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, Asirom va demara in termen de 30 de zile demersurile pentru admiterea la tranzactionare pe piata de capital.

Delistarea Asirom a fost aprobata in AGA din martie 2006, insa a fost ulterior contestata in instanta de catre QVT Fund LP, care detinea la aceea data 12,23% din capitalul companiei.

La momentul respectiv, si fondul de investitii Broadhurst Investments a fost impotriva delistarii, avand atunci o participatie de aproape 15% in cadrul Asirom.

Asirom si-a adancit de peste doua ori pierderile anul trecut, pana la 67,65 milioane lei (18,38 milioane euro), dupa ce in 2007 raporta pierderi de 31,78 milioane lei. Asirom are un capital social de 157,85 milioane de lei, divizat in 1,58 miliarde de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Actiunile Asirom sunt listate pe piata Rasdaq, iar ultima tranzactie a fost realizata in sedinta din 2 iunie la un pret de 0,15 lei pe titlu, nivel la care capitalizarea asiguratorului este de 236,78 milioane lei (56,05 milioane euro). 

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
#investitii, # participatie, # detinere, # capital, # CNVM , #Actiuni