Mobius: Ofertele derulate de statul roman la bursa nu vor fi afectate de contextul negativ european

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 15:11
1403 citiri
Mobius: Ofertele derulate de statul roman la bursa nu vor fi afectate de contextul negativ european

Ofertele pe care le va derula statul roman la bursa in acest an nu vor fi afectate de situatia economica europeana, care ar urma sa se imbunatateasca, a declarat miercuri presedintele executiv al Franklin Templeton (FT), Mark Mobius.

"Liderii europeni vor gasi o solutie la problemele actuale si nu cred ca ar putea fi o problema pentru ofertele din Romania. De asemenea, cred ca situatia in Europa nu este chiat atat de rea cum este prezentata de presa".

"Uniunea Europeana este puternica, iar euro va fi mai puternic. La nivel global, masa de bani pentru a fi investiti a crescut. Prin urmare, nu cred ca este o criza de bani, ci de oportunitati", a mentionat Mobius.

Acesta sustine ca, in ceea ce priveste Romania, din punct de vedere global aceasta "este foarte bine situata pentru a-si accelera cresterea in urmatorii ani". Mark Mobius a mai spus ca sustine alinierea companiilor de stat la principiul guvernantei corporatiste.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investitiilor si unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. Incepand cu data de 27 septembrie 2010, dupa numirea oficiala, Franklin Templeton a demarat plata dividendelor distribuite pentru anii 2008 si 2009 catre toti actionarii inregistrati si se concentreaza pe listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti la inceputul anului 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mobius actiuni Fondul Proprietatea, #criza financiara Europa, #Mobius Templeton Franklin , #Actiuni fondul proprietatea