Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa de la Bucuresti scade cu 0,9% in debutul sedintei

Bursa de la Bucuresti scade cu 0,9% in debutul sedintei


In primele minute de tranzactionare, Bursa de la Bucuresti a scazut cu 0,9%, intr-o piata unde cei mai multi jucatori au ramas pe pozitii de asteptare, astfel ca lichiditatea abia a depasit 450.000 de lei.

In jurul orei 11.30, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 1,31%, in timp ce indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, se plasa cu 0.72 % sub inchiderea de miercuri.

De asemenea, si indicele BET-XT a scazut cu 1.43%, iar indicele extins BET-BK s-a plasat cu 1.13 % sub nivelul sedintei precedente

BET-XT (Bucharest Exchange Trading Extended Index) este un indicele care reprezinta evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii tranzactionate pe piata reglementata, inclusiv SIF-urile, ponderea maxima a unui simbol fiind de 15%, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste, SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Actiunile Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 124.000 de lei, cel mai recent schimb fiind perfectat la 0,639 lei, in scadere cu 0,16%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1242 ori