Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii FP au aprobat propunerea vanzarii de active

Actionarii FP au aprobat propunerea vanzarii de active


Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat, miercuri, propunerea celui mai mare actionar, fondul american de hedging Elliott Associates, de vanzare de active, iar banii respectivi sa fie distribuiti actionarilor.

Elliott vrea ca administratorul Franklin Templeton sa vanda din activele Fondului, banii obtinuti urmand sa fie distribuiti actionarilor, iar administratorul sa primeasca si un comision suplimentar de 1,5% din sumele incasate.

Reprezentantii Elliott mentioneaza, intr-o scrisoare transmisa FP, ca pe masura ce activele sunt vandute si banii sunt distribuiti actionarilor valoarea activelor din portofoliu se va diminua si, totodata, ar fi recomandabila renuntarea la actualul comision de administrare, de 0,479% pe an.

Totodata, actionarii au imputernicit administratorul Fondului, Franklin Templeton, sa depaseasca totalul cheltuielilor prevazute in bugetul pentru acest an. Solicitarea administratorului a avut la baza cheltuielile aferente tranzactiilor pe care FP le-ar putea realiza in 2012, deoarece bugetul a fost intocmit fara a lua in calcul achizitii sau vanzari de participatii.

Fondul Proprietatea are in portofoliu actiuni la companii precum OMV Petrom, Romgaz, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Transgaz sau Translectrica.

Elliott Associates controleaza indirect 13,86% din actiunile FP, prin companiile Manchester Securities si Beresford.

Cea mai recenta raportare arata ca investitorii straini detin 55,23% din actiunile Fondului Proprietatea, iar actionarii romani controleaza 40,37% din titluri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1275 ori