Actionarii au aprobat: FP se va lista pe Bursa din Varsovia

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 18:39
1202 citiri
Actionarii au aprobat: FP se va lista pe Bursa din Varsovia

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat miercuri, de principiu, listarea secundara a Fondului la Bursa din Varsovia.

Administratorul Fondului, Franklin Templeton, a recomandat la inceputul lunii iulie 2011 actionarilor listarea la bursa din Varsovia in primul trimestru al acestui an, prin vanzarea a maximum 10% din actiuni.

Managerul de fond al Fondului Proprietatea (FP), Greg Konieczny, declarase la finalul lunii ianuarie ca obiectivul cheie al listarii Fondului la bursa din Varsovia este acela de a atrage o cerere suplimentara pentru actiunile Fondului si, implicit, o crestere a pretului pe actiune.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

#fondul proprietatea bursa varsovia, #actionari FP bursa Varsovia, #actiuni fp , #Actiuni fondul proprietatea