Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

IT-ul este pe val, companiile isi maresc bugetele alocate

IT-ul este pe val, companiile isi maresc bugetele alocate
De la inceputul anului si pana in prezent, 70 la suta dintre directorii IT de varf ai celor mai mari companii din Romania au anuntat o crestere de cel putin 10 procente a bugetelor IT fata de anul 2005.Conform raportului anual CIO pentru 2007 - 'Agenda CIO Romania' - este de asteptat ca bugetele de afaceri sa creasca in continuare, dar cresterea bugetelor alocate sectorului IT va fi mai lenta. Studiul 'Agenda CIO Romania' se bazeaza pe raspunsurile date de 21 de directori IT al celor mai mari companii din tara care administreaza, cumulat, in anul 2006 un buget IT de 220 milioane euro, iar companiile lor au venituri insumate de 15 miliarde euro. Studiul arata ca directorii IT au bugete mai mari, dar trebuie sa contribuie mai mult la cresterea si eficientizarea afacerilor.

Conform studiului, prioritatile CIO pentru anul in curs sunt imbunatatirea proceselor de afaceri (prioritate de varf pentru 62 la suta), atragerea, pastrarea si cresterea relatiilor cu clientii (48 la suta) si cresterea competitivitatii (43 la suta). Din studiu reiese ca in anul 2006 prioritatile de tehnologie vor fi reprezentate de aplicatiile 'business inteligence' (BI), de managementul proceselor de afaceri (Business Process Management - BMP) si de planificarea resurselor (Enterprise Resource Planing - ERP). 62 la suta dintre CIO au ales BI, 57 la suta au ales BMP si au ales ERP.

Pentru 2007 si 2009 trendul de dezvoltare va fi acelasi insa studiul releva mai multe particularitati cea mai notabila fiind necesitatea de crestere a veniturilor. In topul prioritatilor tehnologice din 2009 pe primul loc se afla managementul performantei firmei (Corporate Performance Management - CPM).

CIO Council Romania este singura asociatie industriala care reprezinta interesele clientilor IT corporate. Membrii sai sunt directori IT de top ai unor companii importante ca: British American Tobacco, CEC, ALRO, ING Bank, National Bank of Romania, Nestle, Pepsi, Petrom, Posta Romana, Raiffeisen Bank, Rompetrol, Romtelecom, Selgros, Shell Gas, Tuborg, Vodafone Romania.

Agentia Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 738 ori