Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

500 firme germane si-au anuntat intentia de a intra pe piata romaneasca, de la inceputul anului

500 firme germane si-au anuntat intentia de a intra pe piata romaneasca, de la inceputul anului
Un numar de 500 firme cu capital german au notificat, de la inceputul acestui an, Camera de Comert Romano-Germana (AHK), in privinta intentiei de a investi in Romania, a declarat pentru Rompres, directorul AHK, Dirk Rutze.

'Exista circa 500 de firme care si-au anuntat interesul pentru Romania. Desigur ca nu toate acestea vor investi efectiv in tara noastra', a spus Rutze.

Acesta a adaugat ca interesul pentru Romania a crescut, mai ales in randul firmelor mari si mijlocii. Principalele domenii de activitate pentru care acestia au manifestat interessunt industria constructiilor de masini, cea electronica si cea electrotehnica.

Germania este in prezent unul dintre principalii investitori in Romania, cu un volum de investitii de peste 1,56 miliarde euro (locul 4, dupa Olanda, Austria si Franta), la finele lunii martie. in Romania sunt inregistrate in prezent aproape 14.000 societati cu capital german (locul al doilea dupa Italia).

Domeniile in care au fost efectuate investitii germane sunt industrie, comertul cu ridicata, comertul cu amanuntul, cercetare si dezvoltare, transporturi si agricultura. Principalele firme germane prezente in Romania sunt Continental, DaimlerChrysler, INA Schaffler KG Wintershall, E.ON AG, Allianz, Leoni, Praktiker, RWE (RRR-Remmert Recycling), British American Tobacco.

Potrivit lui Rutze, marea problema a Romaniei, in acest moment, este lipsa infrastructurii de transport, a personalului calificat dar si faptul ca Guvernul nu duce o politica industriala, care sa conduca la crearea unei clase de mijloc.

Oficialul german este de parere ca sectoarele economiei romanesti cu cele mai mari premize de dezvoltare, in urmatorii doi ani, sunt cel al constructiilor, cel al constructiilor de masini, precum si industria de componente auto sau domeniul IT.

Investitiile straine directe (ISD) atrase de Romania, in primul trimestru al anului 2007, au scazut cu 33 la suta fata de perioada similara a anului trecut, valoarea acestora cifrandu-se la 1,312 miliarde euro. Agentia Romana pentru Investitii Straine estimeaza pentru 2007 un nivel al ISD de 6,5-7 miliarde euro.

La finele lunii martie, principalul investitor in Romania a fost Olanda, cu investitii totale de 3,2 miliarde euro (20 la suta din totalul capitalului), urmata de Austria cu 2,18 miliarde euro (peste 13 la suta) si Franta- cu 1,57 miliarde euro (aproape 10 la suta).

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1415 ori