SSIF Prime Transaction: Bursa de Valori Bucuresti - 28 Aprilie 2006

Vineri, 28 Aprilie 2006, ora 17:29
775 citiri

Lichiditatea sedintei de astazi a fost salvata de titlurile Petrom, care au realizat mai mult de 70% din rulajul total.Cu toate ca au lipsit si mai multe societati importante decat ieri (a fost o sedinta fara SIF-uri), o oarecare activitate a fost astazi, in special pe titlurile SNP.

Insa in linii mari sedinta a fost apatica, valoarea totala de tranzactionare a ramas sub 10 milioane RON. Indicii au urmat traseul cursului SNP, au crescut in prima jumatate a sedintei si s-au stabilizat dupa aceea, inchizand pe cresteri de 0,8%.

Petrom (SNP) s-a impus inca de la inceputul sedintei ca cea mai tranzactionata societate, detasat fata de celalalte (oricum, in afara de BRD nu prea avea concurenta). In total s-au transferat aproape 10 milioane de actiuni, plus 2 milioane pe piata Deal, intr-o tranzactie efectuata la 0,56 RON/actiune. Pe piata principala cursul a crescut in prima jumatate a sedintei, si s-a stabilizat pana la final in jurul nivelului de 0,5650 RON/actiune, unde a si inchis, cu 4,6% in crestere fata de ultima sedinta.

BRD (BRD) a fost cel de-al doilea emitent care a realizat un rulaj mai mare de un milion de lei noi si ultimul. Agitatia a fost mai mare pe aceste actiuni doar spre finalul sedintei, pana atunci cursul stagna la 17,5 RON si se faceau putine tranzactii. Insa in ultima ora vanzatorii au preluat stafeta, au inceput sa fie vandute volume mai mari, cursul a scazut la 17,2 RON/actiune (-1,2%) si aici a si inchis, la minimul zilei.

Aproximativ la fel a evoluat si SSIF Broker (BRK) astazi, a stagnat mult timp la 2,45 RON/actiune pentru ca la final sa scada (cu mentinerea aceleiasi lichiditati) si sa inchida la 2,41 RON/actiune (-1,2%). Astazi s-a incheiat a doua saptamana de tranzactionare a drepturilor de subscriere (BRKR01), care au atins ieri un maxim de 0,345 RON pentru a inchide azi la 0,32 RON. Pana acum s-au tranzactionat circa 1,3 milioane de astfel de drepturi, ceea ce transpus in actiuni inseamna aproape 470 mii titluri BRK.

Pe piata Rasdaq una din cele mai active societati a fost IAR Brasov (IARV). In ultima perioada au reaparut in presa o serie de articole privind comenzile mari pe care le are societatea, dezvoltarea unor diverse parteneriate, iar acest lucru probabil a readus optimismul investitorilor, speranta in niste rezultate financiare viitoare foarte bune. Cursul a si crescut de la inceputul lunii cu 33,3%, cu tot cu scaderea de 9,1% de astazi, venita in urma unor rezultate financiare dezamagitoare la finalul anului 2005 (in urma pierderii inregistrate in trimestrul al patrulea). Astazi cursul a inchis la 2,4 RON/actiune, intr-o sedinta fara mari fluctuatii de pret, dar in care spre final s-a consolidat destul de bine cererea afisata in piata.

SSIF Prime Transaction

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...