Securitatea BRD-Net nu e afectata de tentative de furt de date personale prin internet

Joi, 05 Aprilie 2007, ora 14:20
1275 citiri

Banca Romana pentru Dezvoltare- Groupe Societe Generale (BRD SocGen) a anuntat, joi, ca in ultima saptamana s-au inregistrat noi tentative de furt de date prin internet sesizate de clientii bancii si a mentionat ca securitatea sistemului BRD-Net nu a fost afectata nici un moment.

Pe 29 martie, BRD anuntase o alta tentativa de frauda prin intermediul Internetului. Noile tentative anuntate joi confirma "trendul de crestere a atacurilor de tip phishing indreptate impotriva institutiilor financiare din Romania", se mai arata in comunicat.

Utilizatorii de mesaje electronice (e-mail) au fost supusi in ultima saptamana unor noi tentative de frauda prin metoda cunoscuta sub numele de "phising". Aceasta modalitate de fraudare consta in transmiterea de mesaje electronice catre utilizatori de e-mail, prin care acestora li se solicita date personale de identificare bancara. In mod concret, mesajul e-mail a fost transmis ca venind in mod aparent din partea BRD si solicita accesarea unui site care este o copie fidela a site-ului real www.brd-net.ro in scopul completarii unor date personale (user si parola, numar card, data expirarii cardului, PIN-ul).

"BRD-Groupe Societe Generale a reactionat la fiecare tentativa de phishing, luand imediat masurile pentru blocarea atacurilor (blocarea site-urilor-clona, sesizarea organelor de ancheta)", se arata in comunicatul bancii.

BRD-Groupe Societe Generale le reaminteste clientilor sai ca banca nu solicita, in nici o situatie, informatii confidentiale prin e-mail (user/parola, numar de card, data expirarii acestuia, codul PIN). De asemenea, informatii precum parola si codul PIN nu trebuie divulgate sub nici un motiv, nimanui, nici macar bancii.

Clientii care primesc astfel de mesaje sunt rugati sa contacteze banca la numerele de telefon 0800 803 803 (numar TelVerde accesibil din reteaua Romtelecom), *BANCA (accesibil din retelele Vodafone si Orange), 021 3026161 (accesibil din toate retelele, inclusiv din afara Romaniei).

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)