Romania, "blocata" de infrastructura

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 16:40
2136 citiri
Romania, "blocata" de infrastructura

Infrastructura ar putea deveni un punct de blocaj, care va penaliza dezvoltarea Romaniei in viitor, din cauza unor probleme precum incapacitatea administrativa sau de utilizare a fondurilor europene, a declarat miercuri presedintele BRD, Patrick Gelin, citat de NewsIn.

"Infrastructura constituie o miza majora pentru Romania. Daca nu se va accelera dezvoltarea si modernizarea acestui sector, ma tem sa nu devina un punct de blocaj, care va penaliza dezvoltarea tarii in viitor", a spus Gelin.

"Exista probleme majore, precum incapacitatea administrativa sau de utilizare a fondurilor europene si de la alte institutii financiare internationale", a adaugat el. Presedintele BRD a identificat alte doua mize majore pentru dezvoltarea Romaniei, respectiv gestionarea finantelor publice si problema resurselor umane.

Referitor la primul punct, el a mentionat ca ar putea determina, in cazul unei proaste gestionari, o iesire lenta din criza, in conditiile in care marja de manevra in finantele publice a fost inexistenta in trecut si este foarte redusa in prezent.

Gelin a explicat ca "scurgerea de talente" din Romania reprezinta o alta problema majora, mai grava decat scurgerile de capital, in conditiile in care multi tineri pleaca sa studieze in strainatate si nu revin in tara decat in foarte putine cazuri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brd, #finante, #fonduri, #infrastructura , #stiri BRD