Profitul net al BRD a scazut cu 13,7% in S1

Luni, 02 August 2010, ora 11:40
1041 citiri
Profitul net al BRD a scazut cu 13,7% in S1

BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat un profit net de 367 milioane lei in primul semestru, in scadere cu 13,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar activele bancii erau de 48,6 miliarde lei la sfarsitul lui iunie, cu 2% mai mici fata de 30 iunie 2009, a anuntat luni banca, potrivit NewsIn.

"Activitatea bancii este afectata de prelungirea crizei economice, care se traduce in mediul bancar printr-un ritm scazut al cererii de produse bancare, respectiv printr-un nivel ridicat al costului net al riscului. Eficienta operatiunilor BRD a fost sustinuta de masurile interne de control al cheltuielilor, care au contribuit la obtinerea unui foarte bun raport cost-venit.

Rentabilitatea activitatii bancare, in general, a ramas la un nivel superior mediei sistemului bancar, iar performantele operationale - cresterea venitului net bancar - reprezinta o dovada a faptului ca modelul de business al bancii este unul viabil, care da rezultate chiar in circumstantele unei crize economice prelungite", a declarat presedintele director general al BRD - Groupe Societe Generale, Guy Poupet.

Banca anunta ca principalii indicatori financiari la 30 iunie 2010 au fost calculati in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate.

Banca a inregistrat un venit net de 1,75 miliarde lei
(422 milioane euro), cu 7% mai mare decat in primele sase luni din 2009. Volumul total al creditelor acordate clientelei a fost de 34,45 miliarde lei (7,9 miliarde euro), in crestere cu 7,1% fata de 30 iunie 2009.

Raportul cost/venituri s-a situat la nivelul de 39%, in scadere cu 4,8 puncte procentuale fata de 30 iunie 2009. Costul net al riscului era de 628 milioane lei (151 milioane euro), comparativ cu 408 milioane lei in primul semestru din 2009.

Potrivit BRD, conversia in euro s-a realizat pentru contul de profit si pierdere pe baza cursului mediu calculat pentru primele sase luni ale anului, de 4,1482 lei pentru 1 euro, iar pentru bilant pe baza cursului BNR la 30 iunie 2010 de 4,3688 lei pentru 1 euro.

Banca sustine ca a gestionat atent cheltuielile generale (care au fost in scadere cu aproape 3% fata de primul semestru al anului 2009), ceea ce a contribuit la imbunatatirea sensibila a coeficientului de exploatare (39,0%, in scadere cu aproape 5 puncte procentuale fata de 30 iunie 2009). Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) a fost la sfarsitul primului semestru de 16,1%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#profit, #brd, #active, #banca , #stiri BRD