Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primul semestru pentru BRD, marcat de rezultate excelente

Primul semestru pentru BRD, marcat de rezultate excelente

Continuand tendinta de crestere anuntata la sfarsitul primului trimestru al acestui an, BRD - Groupe Societe Generale, cea mai importanta banca privata a tarii, continua sa inregistreze performante financiare remarcabile. In primele 6 luni ale anului 2004, BRD-Groupe Societe Generale a obtinut un profit net de 1.540 miliarde de lei (37,9 mil. EUR), in crestere reala cu 32% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce totalul activelor a progresat in termeni reali cu 26% fata de prima jumatate a anului trecut, ajungand la 93.380 miliarde lei.

Profitul brut din exploatare a crescut cu 20% in valori reale, pana la 2.417 miliarde de lei. Banca a continuat sa sustina actorii economici, fie ca este vorba despre mari corporatii, IMM-uri sau despre clientela de persoane fizice.

Volumul total al creditelor acordate de BRD - Groupe Societe Generale se ridica la 55.569 miliarde de lei, in crestere cu 39% fata de 30 iunie 2003 si cu 13% fata de sfasitul anului trecut.

Soldul creditelor acordate clientelei de persoane fizice era, la sfarsitul primei jumatati a anului 2004, de 16.250 miliarde lei, in crestere cu 80% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ponderea lor in totalul creditelor acordate de banca fiind de 29%.

Soldul creditelor acordate clientelei de persoane juridice este de 39.319 miliarde lei, in crestere cu 27% comparativ cu luna iunie a anului 2003, cu o pondere a creditelor pentru IMM-uri de 61%.

Depozitele clientelei la sfarsitul lunii iunie 2004 ating 66.804 miliarde de lei, in crestere cu 37% in raport cu acceasi perioada a anului trecut.

A"Rezultatele financiare obtinute de banca la sfarsitul primului semestru reflecta pertinenta strategiei de dezvoltare pe care mizam, una bazata pe dezvoltarea permanenta a gamei de produse si servicii, dar si pe respectarea criteriilor de rentabi-litate si prudentialitateA". comenteaza Presedintele Consiliului de Administratie al BRD - Groupe Societe Generale, Bogdan Baltazar.

Potrivit Directorului General al BRD, Patrick Gelin, A"rezultatele semestriale sunt incurajatoare, rezultand din performantele bune obtinute atat pe piata persoanelor fizice, cat si pe cea a corporatiilor.

Cotele de piata pe care le detinem in privinta produselor si serviciilor pe care dorim sa le dezvoltam au ramas la un nivel ridicat. Avem in vedere demararea catorva initiative comerciale pana la sfarsitul acestui an, initiative care au drept scop cresterea numarului de clienti si, in egala masura, fidelizarea acestora.A"

In primul semestru al acestui an, banca si-a intensificat activitatea comerciala prin lansarea unei multitudini de produse si servicii adresate in special clientelei de persoane fizice : creditele pentru nevoi personale nomina-lizate, noi tipuri de carduri cu servicii asociate, credite auto in valuta si a fost prima banca din Romania care a lansat o emisiune interna de obligatiuni corporative, listata la BVB.

Banca are la ora actuala aproximativ 1.450.000 clienti activi persoane fizice si juridice.

Rentabilitatea fondurilor proprii (Return on Equity) ramane inalta: 28,1% anualizata, iar rentabilitatea activelor (Return on Assets) a inregistrat de asemenea un nivel ridicat, de 3,5%.

Sursa: Cronica Romana

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 901 ori