Prima Casa: BRD a acordat credite de peste 250 mil de euro

Joi, 08 Iulie 2010, ora 15:31
1521 citiri
Prima Casa: BRD a acordat credite de peste 250 mil de euro

BRD-Groupe Societe Generale a acordat credite prin "Prima Casa" in valoare de 250 de milioane de euro, a anuntat, joi, institutia, la un an de la aprobarea primului imprumut in cadrul acestui program guvernamental.

Plafoanele aprobate pentru BRD in cadrul "Prima Casa 1" si "Prima Casa 2" sunt de 250 milioane de euro si, respectiv, 161 milioane de euro.

Lansat in iulie 2009 la initiativa guvernului, programul Prima Casa are in vedere sustinerea celor care doresc sa isi cumpere o prima locuinta prin acordarea unei garantii de stat pentru un credit imobiliar cu dobanda redusa. 

Beneficiarii creditului sunt cetatenii romani care nu detin in proprietate o locuinta, individual sau in comun, si nici nu au in derulare un credit ipotecar.

"Programul «Prima Casa» a inviorat o piata imobiliara care era in stand-by. Suntem pregatiti si in continuare sa raspundem rapid cererilor care vizeaza obtinerea unor astfel de credite", a declarat Lucian Cojocaru, director executiv al Departamentului Comercial al Retelei BRD.

Oferta bancii, care a acordat primul credit in cadrul programului "Prima Casa" in luna iulie 2009, cuprinde credite in euro, cu scadenta de pana la 30 de ani. 

Avansul este de minimum 5% din pretul de achizitie al locuintei, iar valoarea maxima de pana la 66.500 euro, in functie de tipul imobilului finantat.

Dobanzile la care BRD acorda credite sunt de Euribor la trei luni plus 2,4 puncte procentuale pentru imprumuturi cu scadenta pana la 20 de ani si de Euribor la trei luni plus 2, 65 puncte pentru durate intre 20 si 30 de ani.

BRD a anuntat, in luna februarie, ca vrea sa-si mentina o cota de 30% din program, pe care banca o avea dupa ce acordase 3.800 de credite imobiliare prin "Prima Casa 1", cu o valoare totala de 135 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#prima, #casa, #brd, #credite, #milioane, #euro , #stiri BRD