Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oamenii de afaceri vor cartier de zgarie-nori la Cluj

Oamenii de afaceri vor cartier de zgarie-nori la Cluj

O serie de oameni de afaceri, grupati in Consiliul Civic Local din Cluj, vor cere autoritatilor locale sa inceapa demersurile pentru construirea unui nou centru financiar. Acesta ar urma sa fie un cartier de blocuri zgarie-nori, transmite corespondentul AMOS News.Ideea este sustinuta de presedintele grupului ImoFinance, bancherul Iosif Pop si de directorul general al firmei franceze Energom, Pascal Fesneau. Ei spun ca viitorul cartier financiar ar urma sa grupeze toate sediile marilor banci si marilor holdinguri.

Arhitectii spun ca aceasta solutie ar evita aglomerarea centrului istoric al Clujului cu sedii de banci. Ei au gasit deja cinci posibile locuri pentru riicarea noului cartier.

Unul dintre ele ar fi in centrul orasului, in locul cazarmilor Ministerului Apararii, care vor fi dezafectate ca urmare a restructurarii Armatei. Un al loc ar fi creat prin cumpararea si demolarea vechilor cladiri din cartierul Marasti, din apropierea sediului BRD. Acesta este de fapt singurul imobil din categoria zgarie-nori din Cluj.

Cea de-a treia solutie ar fi demolarea halelor fostului Combinat de Utilaj Greu. Terenul acestuia este situat in imediata vecinatate a parcului industrial Tetarom II si chiar langa centura de ocolire a orasului.

Solutiile cu numele patru si cinci vizeaza ridicarea din temelii a noului cartier pe terenuri agricole. Unul dintre locuri ar fi pe axa care uneste Clujul cu comuna Floresti si apoi cu comuna Gilau, unde va fi situat viitorul nod al autostrazii Transilvania.

Celalalt este versantul Dealului Feleacului dinspre Turda. Aici, cartierul de zgarie-nori ar avea o pozitie insulara. El va fi situat la un sfert de ora de mers cu masina de la Teatrul National din Cluj, tot la un sfert de ora de centrul orasului Turda si la cateva minute de centura de ocolire a Clujului pe ruta Valcele-Apahida si de nodul autostrazii Transilvania dinspre Turda.

Oamenii de afaceri sunt de parere ca ridicarea acestui cartier va intari pozitia Clujului de cel mai important centru financiar al Romaniei, dupa Bucuresti.

Amos News

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1172 ori