Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O sedinta linistita

O sedinta linistita

Astazi am asistat la o sedinta mai linistita, cel putin sub aspectul volumelor tranzactionate, in scadere semnificativa fata de zilele trecute. A fost o sedinta de asezare a cotatiilor, dupa cresterile si scaderile din ultima saptamana, o sedinta in care investitorii au preferat mai mult sa stea pe margine. Asta s-a vazut nu numai in lichiditatea scazuta ci si in oscilatiile mai mici de curs. Dupa o deschidere pe crestere semnificativa, piata a suferit unele corectii, pentru ca in cea de-a doua jumatate sa se intoarca cumparatorii in special in segmentul SIF.

Cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie a fost BRD-GSG (BRD), cu volume destul de mari inca din prima ora a sedintei. In total a realizat un rulaj de 2,9 milioane RON, iar cursul a scazut cu 1,1% la 18,1 RON/actiune. Este cea mai mare scadere dintre actiunile lichide. A inceput sa se contureze din ce in ce mai mult faptul ca, de la jumatatea lunii septembrie, de cand a avut loc acea crestere spectaculoasa la maximul de 19,5 RON (in 15 septembrie), cursul BRD si-a construit un prag de suport destul de solid la 18 RON.

O evolutie buna a avut Petrom (SNP), de altfel cea mai buna evolutie de la prima categorie. Cursul nu a crescut decat cu doi pasi de cotare, la 0,5500 RON/actiune (+1,9%), insa este totusi cea mai mare crestere din primul esalon al pietei. Cursul ramane asadar foarte stabil in acelasi tunel initat la inceputul lunii septembrie, fortele cumparatorilor si ale vanzatorilor fiind in ultima perioada echilibrate.

O surpriza placuta a facut si astazi Electromagnetica Bucuresti (ELMA), in piata Rasdaq s-a remarcat atat prin lichiditate (cel mai bun rulaj) cat si prin dinamica pretului. Cursul a crescut in prima ora la maximul posibil al zilei, 0,9500 RON/actiune, a avut pana la final unele oscilatii specifice titlurilor cu lichiditate generala mai modesta si a inchis la 0,9250 RON (+11,5%). In termeni reali, ELMA inregistreaza o crestere de 85% in ultima luna (fata de un pret de 1 RON/actiune), la nivelul capitalizarii bursiere (in AGA E din 25 august 2006 s-a hotarat dublarea capitalului social prin capitalizarea rezervelor, astfel ca toti actionarii de la data de inregistrare 15 septembrie vor primi cate o actiune gratuita la fiecare actiune detinuta). Pretul de inchidere de astazi ar avea astfel un echivalent la 1,85 RON/actiune la datele dinaintea hotararii AGA. Cursul creste astazi pentru a doua zi consecutiv, ieri urcand cu 12,9 procente.

Titlurile SIF au avut si azi un inceput bun de sedinta, cu cresteri generalizate de curs, insa la fel ca ieri au urmat la foarte scurt timp corectiile. Spre final au mai fost cateva reveniri, mai vizibil la SIF Banat-Crisana (SIF1), emitent care, cu o crestere de 2,5% la 2,47 RON/actiune inregistreaza cea mai buna evolutie a zilei din intreaga piata.

Telefon : +(40) 749.044.044

Fax : +(40) 31.805.79.09

email : office@primet.ro

Pagina internet : www.primet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 879 ori