Numarul angajatilor de pe piata romaneasca de asigurari a sporit anul trecut cu 17%

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 18:20
1314 citiri
Numarul angajatilor de pe piata romaneasca de asigurari a sporit anul trecut cu 17%

Asiguratorii din Romania aveau la finalul anului trecut 20.512 angajati, in crestere cu 17% fata de anul anterior, mai ales pe fondul intrarii pe piata a unor noi societati de asigurare, potrivit datelor publicate vineri de arbitrul asigurarilor (CSA), relateaza NewsIn.

Astfel, companiile de asigurari din Romania si-au sporit numarul de angajati cu 2.939 de persoane in 2009.

"Cresterea numarului personalului a fost influentata atat de intrarea pe piata a unor noi societati de asigurare, dar si de faptul ca unele societati de asigurare au efectuat angajari de personal pentru a dezvolta si a cuprinde in asigurare o parte cat mai mare din segmentul de retail, in contextul economic actual", se arata in raport.

In 2009, arbitrul asigurarilor a acordat autorizare de functionare societatilor Ergo Asigurari de Viata, BRD Asigurari de Viata si Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Potrivit CSA, societatile de asigurare au continuat sa investeasca in capitalul uman, in pofida climatului economic dificil.

Societatile de asigurare din Romania au inregistrat anul trecut o pierdere financiara de 103,2 milioane lei (24,36 milioane euro), marcand al patrulea an consecutiv de rezultat negativ pe ansamblul pietei.

Potrivit rezultatelor tehnice, piata asigurarilor generale a inregistrat o pierdere de 320,87 milioane lei in 2009, in vreme ce piata asigurarilor de viata a obtinut un profit de 156,66 milioane lei.

La finalul lui 2009, pe piata romaneasca de asigurari erau autorizate 45 de societati de asigurare. 

#angajati, # piata, # asigurari , #stiri BRD