Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi oferte bancare estivale: carduri de credit pentru vacanta

Noi oferte bancare estivale: carduri de credit pentru vacanta
Nu doar noi si voi visam (de mult) la concediu. Bancile sunt pe faza. Asa ca au si sarit in ajutorul celor care vor sa plonjeze azi in piscina pe care o vor plati la toamna, ca sa parafrazam un clasic al telenovelelor bancare.Asadar, mai nou bancile ne ofera, in parteneriat cu diverse agentii de turism, un concediu cu un card de credit. Costurile distractiei de-o vara urmand a le plati, la alegere, fie abia la toamna, la intoarcerea din concediu, in rate lunare cu o dobanda piperata, fie in rate lunare chiar si pe perioada verii, timp de un an, dar fara nici o dobanda. Inca nu ti-ai facut cererea de concediu? Pentru a face rost de o vacanta gratis pe card ai nevoie doar de o copie dupa buletin si o adeverinta de venit. Fara carte de munca! Noile oferte de carduri de credit pentru vacanta le gasiti la BRD si Finansbank.
De la destinatii fara prea mari pretentii pana la cele pline de exotism, de la o suta-doua de euro pe sejur pana la sume ametitoare care promit rasfaturi pe masura, agentiile de turism se intrec in gasirea celor mai potrivite destinatii adaptate tuturor buzunarelor. Tarmul romanesc sau cel bulgaresc al Marii Negre, peisajele stancoase ale Greciei, capitalele europene sau oricare alt colt de pe harta fac parte din circuitul turistic al oricarei agentii respectabile.

Ce se fac insa agentiile de turism care au de-a face si cu clienti care vor sa plece intr-o calatorie, dar nu isi permit toate costurile pe care le implica un astfel de voiaj? Bineinteles ca nu-si permit sa-i piarda. Multe agentii au incheiat o serie de parteneriate cu bancile care finanteaza astfel calatoriile in tara sau in strainatate. Cine a avut primul initiativa, banca sau agentia, este o chestiune de marketing. Rezultatul, tradus in numarul acelora care iau in calcul aceasta varianta de finantare a calatoriei, este acela care conteaza.

Cu ce ne atrag agentiile de turism in aceste zile caniculare? Pe langa posibilitatea finantarii calatoriilor din banii obtinuti de la banci, toti cei dornici de o calatorie au acces si la alte facilitati. Plata cu cardul poate insemna rate mai multe si prin urmare o esalonare a costurilor legate de voiaj, bonusuri sau asigurari gratuite.

Ultimele oferte bancare pentru o vacanta gratis: un credit BRD pe cardul emis de Paralela 45 pe care incepi sa-l rambursezi dupa trei luni, adica dupa ce te intorci din concediu sau plata unei vacante in 12 rate lunare fara plata vreunei dobanzi, cu CardAvantaj de la Finasbank.

Nume de cod: 45

BRD ofera Creditul 45, in urma unei intelegeri cu Agentia de turism Paralela 45. In cadrul agentiei se desfasoara toate formalitatile de acordare a acestui credit. De la depunerea cererii si pana la momentul in care aflati daca plecati sau nu in concediu trec 2-3 zile. Creditului i-a fost stabilita o valoare cuprinsa intre 2.000 si 20.000 RON, suma care sa acopere atat costul propriu-zis al vacantei, cat si acoperirea unor cheltuieli suplimentare.

Daca un astfel de credit va face cu ochiul, trebuie sa stiti ca perioada de creditare maxima este de 3 ani, iar cea minima de 4 luni. Aveti astfel cel mult 3 ani la dispozitie pentru a plati o vacanta de 7 zile intr-un loc in care nu ati fi sperat sa ajungeti niciodata. Mai mult, creditul are prevazuta si o perioada de gratie de 3 luni. Asadar plecati in concediu in luna iulie si incepeti sa platiti ratele aferente creditului abia in luna octombrie.

Creditul a fost despovarat de toate acele cerinte care l-ar fi facut sa para greu accesibil. Si cine si-ar dori sa ia un credit in miez de vara pentru care ar fi trebuit sa alerge dupa o gramada de acte sau dupa prieteni dispusi sa fie trecuti la capitolul dedicat girantilor. Prin urmare, au disparut girantii si odata cu ei cartea de munca si avansul.

Banca s-a gandit si la acele persoane care obtin alte venituri, in afara salariilor sau a pensiilor. La acordarea creditului, sunt luate in calcul si tipurile altenative de venit: drepturi de autor, chirii, venituri din activitati independente. Daca aceste venituri nu sunt suficiente pentru a obtine o suma multumitoare, banca da dovada de flexibilitate. In aceste conditii exista posibilitatea de a obtine o suma mai mare, aducand in completare veniturile a inca trei membri ai familiei.

Creditul 45 poate fi utilizat prin intermediul unui card Visa Classic in lei al al carui design este personalizat. Cardul va ofera posibilitatea de a beneficia de servicii de asistenta si asigurari incluse.

Pentru a obtine Creditul 45 aveti nevoie de BI/ CI (original si copie), certificatul de casatorie (original si copie)- daca este cazul, adeverinta de salariu tip BRD si fluturasul de salariu sau copie dupa contractul individual de munca sau ultimul talon de pensie.

Costurile pe care le implica acest credit sunt reprezentate de dobanda de 13%, variabila. In afara de dobanda veti mai avea de platit un comision de analiza a dosarului de credit in valoare de 4% din suma aprobata. Lunar, se va achita comsionul de gestiune de 0,3%, calculat la soldul creditului. In cazul in care va mai raman ceva bani la intoarcerea din vacanta, aveti posibilitatea de a face rambursari in avans. Comsionul aferent acestor restituiri anticipate este de 3%, iar rambursarile se pot face doar daca puteti achita minimum 3 rate. La rata lunara se vor adauga si costurile pe care le implica asigurarea de viata.

Complementar creditului se incheie o polita de asigurare de deces si invaliditate permanenta. Polita se incheie in momentul semnarii contractului de credit, fiind valabila pe intreaga perioada de creditare. Valoarea acesteia este de 0,085 %, fiind platita lunar si calculata la soldul creditului.

Vacante in mai multe rate prin Cardfinans Avantaj

Vara aceasta a adus si la Finansbank mai multa preocupare pentru clientii bancii. Detinatorii unui CardFinans Avantaj se bucura de conditii speciale pentru plata vacantei. In perioada 15 iunie-15 septembrie, puteti plati vacantele oferite de partenerii Finansbank in mai multe rate decat pana in prezent. La cele 2,3, 4 rate cu care isi intampinau agentiile clientii se mai adauga inca doua. Costurile unei vacante devin mai usor de suportat intrucat se diminueaza valoarea ratelor. O vacanta de 1.000 EUR pe care o achitati in 4 rate, insemna o valoare a ratei de 250 EUR. Posibilitatea achitarii in 6 rate, determina o rata lunara de 166 EUR. Banca acorda si un bonus de 1% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate.

Daca va opriti la una dintre destinatiile aflate in oferta agentiei Travel Shop, de pilda, va puteti plati vacanta in perioada 15 iunie-15 august nu in doua, ci in patru rate. Vi se acorda, deasemenea, bonusul de 1% din valoarea fiecarei tranzactii. Iar, in plus, pentru acele tranzactii care depasesc 800 RON, primiti o asigurare medicala gratuita.

Ghiseul Bancar

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1325 ori