Fitch a confirmat ratingurile BRD-SocGen

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 09:28
925 citiri
Fitch a confirmat ratingurile BRD-SocGen

Agentia de evaluare financiara Fitch a confirmat ratingurile atribuite BRD-SocGen si perspectivele asociate acestora, a anuntat luni Fitch, intr-un comunicat de presa, informeaza NewsIn.

Astfel, ratingul BRD pentru datoria pe termen lung se mentine la nivelul "BBB", cu perspectiva negativa, in timp ce calificativul pentru datoria pe termen scurt ramane "F3", iar cel de sustinere la nivelul "2".

Nivelul ratingurilor pentru datoriile bancii si calificativul de sustinere reflecta probabilitatea ridicata de sprijin acordat BRD de catre actionarul majoritar, Societe Generale, in caz de nevoie, precizeaza Fitch.

Fitch subliniaza ca nu a facut inca o evaluare completa a bancii, drept pentru care nu i-a atribuit inca un rating induvidual.

"O schimbare in capacitatea sau disponibilitatea SocGen de sustinere a BRD ar afecta calificativele bancii din Romania. Pe de alta parte, ratingurile BRD sunt limitate de plafonul de tara al Romaniei, "BBB", iar perspectiva ratingurilor o reflecta pe cea a calificativelor suverane", se mai spune in comunicatul Fitch.

BRD a devenit prima banca din Romania privatizata, prin achizitia de catre grupul francez Societe Generale in martie 1999.

"Prin urmare, infrastructura informatica si sistemul de administrare a riscului s-a imbunatatit datorita ajutorului bancii-mama, restructurarea fiind finalizata inaintea altor jucatori din piata", noteaza Fitch.

BRD-SocGen este a doua banca din Romania dupa active, cu o cota de piata de 15,7% la jumatatea acestui an si o retea teritoriala de 930 unitati.

 

#brd, #fitch, #perspectiva, #rating , #stiri BRD