Expunerea SocGen pe Romania a scazut cu circa 10% fata de martie

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 14:18
864 citiri
Expunerea SocGen pe Romania a scazut cu circa 10% fata de martie

Expunerea pe Romania a Societe Generale, banca-mama a BRD, a scazut cu aproximativ 10% comparativ cu nivelul reper din martie 2009 si este "greu de crezut" ca va reveni la valoarea prevazuta in urmatoarele trei sau sase luni, a declarat luni, pentru NewsIn, directorul adjunct al BRD, Claudiu Cercel.

Intrebat de NewsIn, Cercel a confirmat ca expunerea SocGen s-a redus cu aproximativ 10% in septembrie fata de martie.

"Este destul de greu de crezut ca nivelul total al expunerii va putea reveni la final de decembrie 2009 la valoarea din martie. Ramane de vazut ce se va intampla pana in martie 2010", a afirmat Cercel.

"Trebuie sa ne gandim ca sursele atrase de la grupurile-mama nu sunt ieftine. Exista si varianta atragerii de depozite si, cumva, trebuie echilibrate solutiile pe care le avem la dispozitie", a adaugat el.

Directorul general adjunct al BRD a precizat ca expunerea grupului Societe Generale pe BRD era in martie de circa 3,5 miliarde euro, careia i se adauga cateva sute de milioane de euro din creditele "delocalizate".

Totodata, expunerea grupului fata de statul roman - prin titluri de stat - depaseste 1 miliard euro, a mentionat Cercel.

#expunere, #brd, #soc, #gen , #stiri BRD