Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Din 10 iunie, BRD plateste dividendele aferente anului 2010

Din 10 iunie, BRD plateste dividendele aferente anului 2010

Din 10 iunie, BRD - Groupe Societe Generale incepe plata dividendelor aferente anului 2010, catre actionarii inregistrati in registrul actionarilor BRD la data de 3 mai 2011, conform NewsIn.

Astfel, actionarii titulari de conturi curente deschise la BRD - Groupe Societe Generale vor primi dividendele in conturile curente respective. Actionarii care au solicitat anterior plata in conturi deschise la alte banci vor incasa dividendele in conturile indicate, conform optiunii acestora.

Totodata, actionarii care nu au indicat un cont pentru virarea dividendelor sunt asteptati, incepand din 10 iunie, la orice unitate BRD pentru a solicita plata dividendelor prin virament sau in numerar.

Adunarea Generala a Actionarilor BRD - Groupe Societe Generale din data de 14 aprilie 2011 a stabilit un dividend brut de 0,17957 lei pe actiune.


Conform reglementarilor legale in vigoare, cotele de impozit pe dividende sunt 16% pentru persoane fizice rezidente, 16% pentru persoane juridice si fonduri deschise de investitii, 0% pentru fonduri de pensii facultative si administrate privat din Romania, 0% pentru fondurile de pensii rezidente in statele UE sau AELS.


Pentru persoanele fizice si juridice nerezidente, cota de impozit aplicabila este de 16%.

Actionarii nerezidenti care doresc aplicarea cotei de impozit din Conventia de evitare a dublei impuneri incheiata intre Romania si tara lor de rezidenta trebuie sa prezinte, pana la data platii, certificatul de rezidenta fiscala in original sau copia acestuia, insotita de originalul traducerii legalizate efectuata de un organ specializat din Romania.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1231 ori
Citeste mai multe desprebrd plata dividende actionari brd