Credit BRD pentru IMM-uri

Vineri, 23 Iulie 2004, ora 09:53
1376 citiri

BRD - Groupe Societe Generale va acorda firmelor mici si mijlocii credite in lei si valuta pentru care solicita garantii reprezentand numai 70% din principalul si dobanda aferente primului an de rambursare.Potrivit unui comunicat al bancii, protocolul include un plafon total de garantare de 22 de milioane de euro. Pe baza acordului, BRD a lansat imprumuturile InvestPlus, care pot fi accesate de firmele cu mai putin de 100 de salariati, o cifra de afaceri de maximum 40 de milioane de euro si active totale sub 27 de milioane de euro.

O alta conditie de eligibilitate cere o independenta a solicitantului, astfel ca firma beneficiara nu poate fi detinuta intr-o proportie egala sau mai mare de 25% din capital sau drepturi de vot de catre o alta societate sau de un grup de societati.

Perioada de creditare variaza intre trei si sase ani, iar in unele cazuri scadenta se poate prelungi pana la zece ani. Creditele pentru societatile eligibile beneficiaza de o garantie din partea FEI, in cadrul Programului Multianual pentru IMM-uri al Comunitatii Europene.

Fondul European de Investitii (FEI), parte a Grupului Banca Europeana de Investitii, este organismul european specializat in emiterea de garantii pentru IMM-uri.

Sursa: Ziua