Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Complexul Energetic Craiova a luat o linie de credit de 38 milioane lei de la BRD SocGen

Complexul Energetic Craiova a luat o linie de credit de 38 milioane lei de la BRD SocGen

Complexul Energetic Craiova a luat o linie de credit de 38 milioane lei de la BRD - Groupe Societe Generale, pentru nevoile curente ale producatorului de electricitate, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al complexului, Constantin Balasoiu.

"Contractul a fost semnat deja. Cele 38 milioane lei sunt pentru nevoile curente ale companiei si pentru imbunatatirea cash-flow-ului. Este o linie de creditare pe termen scurt, care se ramburseaza in 12 luni", a spus Balasoiu. Contractul a fost atribuit in urma unei licitatii deschise organizata de CE Craiova, pentru care au fost primite in total trei oferte.

Actionarul majoritar al complexului energetic este Ministerul Economiei. Complexul Energetic Craiova este producator de energie electrica si are o putere instalata de 930 MW. Compania are patru sucursale: Sucursala Electrocentrale Isalnita, Sucursala Miniera Prigoria, Sucursala Electrocentrale Craiova II si Sucursala Termoserv.

Cele trei complexuri energetice din Oltenia - de la Turceni, Rovinari si Craiova - asigura circa o treime din productia de electricitate a tarii. BRD - Groupe Societe Generale este a doua banca romaneasca, dupa activele bancare, si detine a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucuresti.

BRD - Groupe Societe Generale este prezenta in toate judetele Romaniei printr-o retea de 930 de agentii.

La 31 decembrie 2008, BRD numara 2,6 milioane clienti activi individuali si corporativi si peste 2,3 millioane de carduri. Actionarul principal al BRD este Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale carui servicii sunt utilizate de 27 milioane clienti din intreaga lume. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1028 ori