Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Colaborare BRD-ACAROM pentru impulsionarea industriei auto

Colaborare BRD-ACAROM pentru impulsionarea industriei auto
Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM) a semnat un acord cu BRD-Groupe Societe Generale, a doua ca marime banca din sistem, prin care membrii asociatiei vor beneficia de servicii si produse bancare personalizate, au anuntat vineri la Bucuresti, reprezentantii ACAROM si BRD.Acordul semnat de cele doua parti nu este unul de creditare pe o suma fixa, ci este o intelegere prin care semnatarii promit ca vor dezvolta o cooperare la nivel informational.
Colaborarea va avea in vedere mai multe aspecte, cum ar fi promovarea reciproca a celor doua parti, promovarea ideii de investitie prin particparea la seminarii si forumuri economice, furnizarea de informatii partenerilor de afaceri interesati sa investeasca, precum si selectarea celor mai potrivite proiecte pentru investitii greenfield sau brownfield.

BRD are in vedere prin acest acord crearea unor produse si servicii bancare specifice si personalizate destinate membrilor ACAROM.

Patrick Gelin, director general al BRD-Groupe Societe Generale, a caracterizat intelegerea cu ACAROM ca fiind "un exercitiu de inteligenta financiara" care va permite cunoasterea exacta a nevoilor companiilor din industria auto.

Constantin Stroe, presedinte al ACAROM si vice-presedinte al consiliului de administratie la Dacia a spus ca acordul cu BRD va fi util multor companii care au nevoie de finantare si de informatii suplimentare pentru a-si desfasura activitatea pe piata auto.

Cele doua organizatii vor alcatui un ghid pentru investitorii straini dornici sa investeasca in Romania, ghid care va contine si informatii pentru companiile romanesti care vor sa faca export.

De asemenea, BRD-Societe Generale va pune la dispozitia investitorilor reteaua sa de unitati de la care companiile vor putea obtine informatii de sinteza asupra situatiei pietei romanesti.

ACAROM este o asociatie patronala care reprezinta 105 companii ce desfasoara activitati in industria constructiilor de masini si a componentelor auto. Printre membrii se numara Dacia, Aro, Autoliv si Compa Sibiu. Asociatia furnizeaza membrilor sai asistenta pentru rezolvarea problemelor legate de legislatie, reglementari si de formarea personalului.

BRD-Groupe Societe Generale este a doua banca din Romania ca marime, cu active de peste 6,4 miliarde euro. Banca are peste 1,8 milioane de clienti si 500 de unitati in Romania.

NewsIn

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 796 ori