Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Certificate digitale cu semnatura electronica certSIGN, in unitatile BRD

Certificate digitale cu semnatura electronica certSIGN, in unitatile BRD

BRD-Groupe Societe Generale anunta ca, incepand de joi, din unitatile bancii se pot achizitiona la un pret preferential certificatele digitale cu semnatura electronica emise de certSIGN, Furnizor de Servicii de Certificare Acreditat, parte a Grupului UTI, potrivit NewsIn.

"Semnatura electronica serveste drept metoda de identificare a semnatarului si certifica valoarea legala a documentelor transmise de catre acesta in forma electronica.

Utilizat pe scara larga la nivel european, in Romania, acest sistem de comunicare a fost adoptat in principal doar de marile companii, desi cadrul legal exista inca din anul 2001.


In prezent, aceasta facilitate are tot mai multi adepti in randul companiilor mici si mijlocii, iar institutiile statului promoveaza activ transmiterea electronica a documentelor din dorinta de a diminua aglomeratia la ghiseele cu publicul", se arata in comunicatul bancii.


Semnatura electronica poate fi utilizata atat in relatiile cu institutiile statului (ANAF, ITM, ONRC, CNVM, Monitorul Oficial), cat si in cele cu autoritatile contractante din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), cu Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), in relatiile cu partenerii de afaceri ori cu departamentele propriei companii.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2173 ori
Citeste mai multe desprebrd certificate digitale