BRD, solutia de plata cu cardul Instant Pay pentru acces rapid la metrou

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 11:54
2021 citiri
BRD, solutia de plata cu cardul Instant Pay pentru acces rapid la metrou

BRD SocGen a implementat solutia de plata cu cardul contactless Instant Pay la zece statii de metrou din Capitala incepand din aceasta saptamana, potrivit unui comunicat emis marti de banca, informeaza NewsIn.

Lansata in luna martie a acestui an, solutia de plata contactless permite efectuarea de plati ultrarapide de mica valoare prin simpla apropiere a cardului de un cititor special.

Potrivit bancii, cardul contactless Instant Pay este atasat unui cont curent in lei deschis la BRD, comisionul de emitere fiind 0.

Perioada de valabilitate este, la fel ca in cazul unui card clasic, de 3 ani, cu posibilitate de reinnoire automata.

Cardul contactless este emis sub diferite forme (sticker atasabil telefonului mobil/portofelului sau breloc) si poate fi folosit in mod exclusiv pentru plati la comercianti.

Pentru platile mai mici sau egale cu suma de 100 de lei facute cu cardul contactless nu este necesara introducerea codului PIN, insa aceasta devine obligatorie atunci cand valoarea platilor depaseste 100 de lei, a mai precizat banca.

Cardurile contactless pot fi folosite atat in magazinele de tip supermarket sau hypermarket, cat si in restaurante de tip fast-food, farmacii, retele de distributie a presei, librarii, benzinarii sau pentru transportul in comun.

Astfel, in statiile Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei 1 si 2, Politehnica, Grozavesti, Eroilor, Unirii 1 si 2, Timpuri Noi, Dristor si Obor accesul prin turnicheti se face instantaneu, prin apropierea cardului Instant Pay de un receptor special.

Costul calatoriei (1,5 lei - pretul standard practicat de Metrorex) se plateste direct din cont, fara niciun comision pentru client si fara a mai fi necesara cumpararea unei cartele de la casa.

"Dupa faza-pilot, care a cuprins doar comercianti din Bucuresti, proiectul de dezvoltare a solutiei de plata contactless a fost extins la nivel national, cardurile fiind acceptate in peste 350 de magazine din toata tara. Actuala dezvoltare la nivelul Metrorex este o continuare a proiectului experimental inceput in luna martie in statiile Piata Romana si Universitate", au mentionat reprezentantii BRD. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
#brd, #card, #comercianti, #instant, #metrou, #pay, #plati , #stiri BRD