BRD Sogelease si-a sporit anul trecut afacerile cu 5,5%, pana la 237,3 milioane euro

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 15:42
1291 citiri
BRD Sogelease si-a sporit anul trecut afacerile cu 5,5%, pana la 237,3 milioane euro

BRD Sogelease IFN, societatea de leasing a BRD-Groupe Societe Generale, a afisat pentru anul trecut o valoare a bunurilor finantate de 237,27 milioane euro, in crestere cu 5,45% fata de 2007, in urma incheierii a peste 3.400 de contracte, a anuntat astazi compania.

In 2007, BRD Sogelease IFN SA a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de 225 milioane euro si peste 3.800 de contracte. In portofoliul companiei, finantarile de autovehicule comerciale au avut anul trecut o pondere de 41%, autoturismele - 15%, echipamentele de constructii - 18%, echipamentele industriale, medicale si agricole - 20%, echipamentele IT - 5%, iar finantarile pe segmentul imobiliar au reprezentat 1%.

Reprezentantii companiei sustin ca, in acest an, BRD Sogelease se va concentra mai ales pe sectoarele medical si agricol, insa va incerca sa identifice noi oportunitati de afaceri, in functie de evolutiile din piata. "Echipamentele vor face in continuare obiectul interesului nostru si vom acorda o atentie mai mare promovarii leasing-ului operational prin intermediul companiei noastre BRD Sogelease Asset Rental SRL, aceasta fiind o alternativa de finantare extrem de eficienta", a declarat directorul General al BRD Sogelease, Jean-Claude Boloux.

BRD Sogelease considera ca lansarea si sustinerea proiectelor de infrastructura de catre guvernul Romaniei este o oportunitate de dezvoltare in aceasta perioada, piata de leasing fiind pregatita sa sustina aceste programe prin acordarea de finantare. Tot pentru acest an, BRD Sogelease isi propune sa-si consolideze actuala cota de piata, adaptandu-si produsele la cerintele si specificul activitatilor desfasurate de clientela. BRD Sogelease este detinuta in proportie de 99,96% de BRD-Groupe Societe Generale, compania fiind membra a Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB). BRD SocGen este a doua banca de pe piata romaneasca dupa active si a incheiat anul trecut cu un profit net de 1,353 miliarde lei (367,66 milioane euro), in crestere cu aproape 48% fata de 2007. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#societate, # companie, # finantari , #stiri BRD