BRD Sogelease IFN S.A. a incheiat in 2006 peste 3.400 de contracte

Luni, 19 Martie 2007, ora 13:42
804 citiri

BRD Sogelease IFN, filiala de leasing financiar a BRD - Groupe Societe Generale, a incheiat in anul 2006 peste 3.400 de contracte, in crestere cu 36% fata de anul 2005. Valoarea bunurilor finantate s-a ridicat la 174,5 milioane euro, cu 43% mai mult fata de anul anterior, potrivit unui comunicat din partea bancii.

Structura portofoliului BRD Sogelease IFN S.A. la 31 decembrie 2006 era: autovehicule comerciale - 46.4%, autoturisme - 22.7%, echipamente constructii - 13.7%, echipamente industriale, medicale si agricole - 12.3%, echipamente IT - 3.3%, real estate - 1.6%.

In raport cu sfarsitul anului 2005, structura portofoliului BRD Sogelease IFN S.A. s-a modificat in conformitate cu cerintele si evolutia pietei, in sensul cresterii ponderii pentru anumite bunuri. Aceste tendinte se datoreaza schimbarilor legislative si oportunitatilor de investitii determinate de accesul in Uniunea Europeana.

BRD Sogelease IFN S.A. utilizeaza canale de distributie multiple: pe de o parte, a reusit sa-si promoveze produsul de leasing impreuna cu reteaua de unitati a BRD-Groupe Societe Generale, iar pe de alta parte a dezvoltat parteneriate cu furnizorii - "vendor finance" din piata auto, a echipamentelor de constructii si a echipamentelor medicale.

"Modelul nostru de a face afaceri este unic si si-a dovedit punctele forte in cei 6 ani de activitate a BRD Sogelease, mentinand compania in topul primilor 5-6 operatori mari de pe piata romaneasca. Gestionam un mix de canale de distributie si un portofoliu extrem de variat de active finantabile prin intermediul leasing-ului generat de relatiile profitabile de afaceri cu peste 3.600 de clienti activi. In 2007, BRD Sogelease va mentine si imbunatati acest model de business", a declarat Jean Paul Decrock, Directorul general al BRD Sogelease IFN S.A.

In 2007, BRD Sogelease IFN S.A. isi va intari echipa comerciala pentru a fi in masura sa promoveze si noul produs de leasing operational al Grupului (cu un important impact fiscal si de structurare a bilantului), care urmeaza sa fie lansat in perioada urmatoare.

Bloombiz