Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BRD: PIB-ul nu creste fara consum

BRD: PIB-ul nu creste fara consum

Crestere de PIB in Romania fara consum nu este posibila si nu ne mai putem baza pe export ca in 2002, chiar daca acesta a fost "peste toate asteptarile", a spus vineri Florian Libocor, economist-sef al BRD-Groupe Societe Generale, potrivit Newsin. 

"Crestere de PIB in Romania fara consum nu este posibila. Exportul este extraordinar, peste toate asteptarile.

A acompaniat consistent formarea de PIB, dar nu mai suntem in 2002 sa ne bazam pe el....Oricat ne-am ingradi sau restrange, exista un necesar de consum, exista un necesar de alimente, un necesar de case.


Exista un necesar in orice forma", a declarat Florian Libocor, economist-sef al BRD-Groupe Societe. Potrivit acestuia, este necesara o stimulare puternica a consumului guvernamental.


"Cand vorbeam de consum, vorbeam de consumul in ansamblu. Zona de consum care trebuie puternic stimulata este consumul guvernamental. Aceasta inseamna infrastructura, infrastructura, infrastructura", a mai spus Libocor. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1587 ori
Citeste mai multe desprepib consum brd cresterea consumului