BRD estimeaza cresterea de 2-3 ori a profitului in trei ani

Joi, 04 Iunie 2009, ora 14:35
1723 citiri
BRD estimeaza cresterea de 2-3 ori a profitului in trei ani

BRD-Groupe Societe Generale estimeaza ca isi va spori de doua-trei ori in urmatorii trei ani profitul din serviciile de depozitare si custodie, a declarat joi directorul pentru piete emergente al Societe Generale Securities Services, Ramy Bourgi,informeaza Newsin.

In continuare, BRD-SocGen va oferi servicii de depozitare si custodie pe piata romaneasca in parteneriat cu divizia global custody a Societe Generale Securities Services.

"In prezent, in Romania avem o cota de piata de peste 40% pe acest segment si active globale de aproximativ 1,3 miliarde euro dintr-o piata globala de aproximativ 3 miliarde euro", a explicat directorul general adjunct al BRD, Claudiu Cercel.

Anul trecut, pe segmentul de servicii de depozitare si custodie, BRD-SocGen a obtinut un profit de aproximativ 0,5 milioane euro si, in functie de evolutia pietei, acesta poate ajunge la 1 milion de euro anul acesta.

"Noi vedem dublarea sau triplarea profitului in trei ani, dar depinde de cum vor evolua activele, inclusiv de evolutia pietei bursiere", a afirmat Cercel.

Oferta global custody a Societe Generale Securities Services (SGSS) se adauga pe piata din Romania ofertei de servicii de titluri deja comerciaizata de directia specializata din BRD.

Evolutia survine in urma incheierii unei asocieri intre SGSS si divizia internationala de retail banking a grupului Societe Generale, prin care serviciile SGSS vor fi accesibile in noua tari, printre care si Romania.

Directia titluri a BRD-SocGen activeaza pe trei linii principale: depozitare, custodie si servicii pentru emitenti. Activitatile sunt adresate mai ales unor clienti institutionali, fonduri de investitii, fonduri de pensii sau companii de asigurari.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să anunțe noile iPad-uri pe 7 mai
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de tablete iPad într-un eveniment online programat pentru data de 7 mai. După mai bine de un an și jumătate de la ultima actualizare a...
#profit, #cota de piata, #fonduri de investitii, #fonduri de pensii, #companii de asigurari , #stiri BRD