Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BRD estimeaza cresterea de 2-3 ori a profitului in trei ani

BRD estimeaza cresterea de 2-3 ori a profitului in trei ani

BRD-Groupe Societe Generale estimeaza ca isi va spori de doua-trei ori in urmatorii trei ani profitul din serviciile de depozitare si custodie, a declarat joi directorul pentru piete emergente al Societe Generale Securities Services, Ramy Bourgi,informeaza Newsin.

In continuare, BRD-SocGen va oferi servicii de depozitare si custodie pe piata romaneasca in parteneriat cu divizia global custody a Societe Generale Securities Services.

"In prezent, in Romania avem o cota de piata de peste 40% pe acest segment si active globale de aproximativ 1,3 miliarde euro dintr-o piata globala de aproximativ 3 miliarde euro", a explicat directorul general adjunct al BRD, Claudiu Cercel.

Anul trecut, pe segmentul de servicii de depozitare si custodie, BRD-SocGen a obtinut un profit de aproximativ 0,5 milioane euro si, in functie de evolutia pietei, acesta poate ajunge la 1 milion de euro anul acesta.

"Noi vedem dublarea sau triplarea profitului in trei ani, dar depinde de cum vor evolua activele, inclusiv de evolutia pietei bursiere", a afirmat Cercel.

Oferta global custody a Societe Generale Securities Services (SGSS) se adauga pe piata din Romania ofertei de servicii de titluri deja comerciaizata de directia specializata din BRD.

Evolutia survine in urma incheierii unei asocieri intre SGSS si divizia internationala de retail banking a grupului Societe Generale, prin care serviciile SGSS vor fi accesibile in noua tari, printre care si Romania.

Directia titluri a BRD-SocGen activeaza pe trei linii principale: depozitare, custodie si servicii pentru emitenti. Activitatile sunt adresate mai ales unor clienti institutionali, fonduri de investitii, fonduri de pensii sau companii de asigurari.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1470 ori