BRD anticipeaza un profit "stabil sau in usoara crestere"

Marti, 30 Martie 2010, ora 16:09
1415 citiri
BRD anticipeaza un profit "stabil sau in usoara crestere"

BRD-Groupe Societe Generale estimeaza pentru acest an un profit net "stabil sau in usoara crestere" fata de rezultatul din 2009, in conditiile majorarii soldului creditelor si portofoliului de depozite cu 5-10%, potrivit materialelor care vor fi discutate in AGA convocata pentru data de 27 aprilie.

Rezultatul net al BRD a scazut anul trecut cu 30%, de la 1,14 miliarde de lei la 799 milioane de lei, potrivit datelor consolidate.

Banca isi propune pentru acest an majorarea venitului net bancar cu 5-10% si limitarea cresterii cheltuielilor operationale la 5%, prin nivelul redus al recrutarilor si controlul strict al masei salariale si al cheltuielilor operationale curente.

Venitul net bancar si cheltuielile operationale ale BRD au avansat anul trecut cu 13%, la 3,6 miliarde de lei si, respectiv, 1,53 miliarde de lei.

Rezultatul brut din exploatare al BRD este previzionat s? urce in acest an cu 5-10%, de la 2,074 miliarde lei anul trecut.

Portofoliul de depozite al institutiei a avansat anul tecut cu 2,4%, la 29,25 miliarde de lei, in timp ce soldul creditelor a coborat cu 0,3%, la 37,8 miliarde de lei.

In ceea ce priveste imprumuturile, BRD isi propune majorarea portofoliului cu 0-5% pe segmentul persoanelor fizice si cu 5-10% pe cel al firmelor.

Bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest urmareste pe segmentul persoanelor fizice un nivel stabil al creditelor de consum si cresterea imprumuturilor imobiliare.

Referitor la creditele persoanelor juridice, grupul isi propune dezvoltarea mai restrictiva pe piata microintreprinderilor si crestere prudenta pe piata IMM-urilor, concomitent cu "mentinerea unei prezente marcante pe piata corporate si a sectorului public".

Actionarii BRD, grup controlat de Societe Generale, vor supune aprobarii in 27 aprilie situatiile financiare obtinute anul trecut, distribuirea unui dividend brut de 2,6 ori mai mic pentru 2009, de 0,27947 lei/titlu, realizarea unor emisiuni de obligatiuni de maxim 600 milioane de euro, remuneratia cuvenita administratorilor neexecutivi pentru exercitiul financiar al acestui an, precum si a limitelor generale pentru remuneratiile suplimentare ale administratorilor si ale directorilor.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#brd, #profit , #stiri BRD