Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BRD, amendata cu 5 milioane de euro

BRD, amendata cu 5 milioane de euro
BRD a fost amendata cu 5 milioane de euro de Consiliul Concurentei, la finele controlului din octombrie. Conducerea bancii nu s-a resemnat cu sanctiunea primita si ataca decizia in instanta. Potrivit unor surse apropiate controlului citate de Capital, inspectorii Consiliului Concurentei nu au identificat nicio neregula sau abatere la BRD, in legatura cu obiectul controlului.


Amenda ar fi motivata de faptul ca inspectorilor nu li s-a oferit acces imediat la anumite informatii care nu aveau nicio legatura cu tematica anchetei. Solicitarile inspectorilor Consiliului Concurentei au fost considerate abuzive, in conditiile in care banca arata ca a cooperat la desfasurarea controlului.Potrivit legii concurentei, sanctiunea maxima pentru astfel de contraventii este de 1% din cifra de afaceri a anului trecut, in cazul bancilor baza de calcul fiind o zecime din valoarea bilantului.BRD a depus plangere impotriva sanctiunii primite la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Primul termen de judecata a fost stabilit pentru 8 ianuarie 2009.Investigatia declansata de Consiliul Concurentei a vizat mai multe banci, dupa ce reprezentantii BNR au facut referiri la atacul unor speculatori asupra leului si la posibile intelegeri ale bancilor de ridicare artificiala a dobanzilor interbancare in luna octombrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1194 ori