BRD a redus dobanzile la credite ipotecare

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 12:16
2268 citiri
BRD a redus dobanzile la credite ipotecare

BRD - Groupe Societe Generale a redus, miercuri, dobanzile la creditele ipotecare cu 2-2,5 puncte procentuale, in functie de avans si perioada de finantare, in timp ce imprumuturile de nevoi personale garantate si negarantate, precum si cele auto au dobanzi mai mici cu circa un punct procentual. 

Astfel, pentru creditele ipotecare noile dobanzi sunt calculate in functie de Euribor la trei luni, la care se adauga o marja cuprinsa intre trei si 4,5 puncte procentuale, se arata intr-un comunicat al bancii, informeaza Mediafax.

Imprumuturile de nevoi personale Expresso in lei vor avea dobanzi de 9,9-12,5% pe an, in scadere cu pana la 1,1 puncte procentuale, in functie de perioada de creditare.

In cazul finantarilor de nevoi personale in euro garantate cu ipoteca, dobanzile s-au diminuat cu un punct procentual, ajungand la Euribor la trei luni, plus o marja intre 6,5 si sapte puncte procentuale.

Totodata, au fost reduse dobanzile pentru creditele "StudentPlus" si "Creditul 10" in lei, cu dobanda fixa, cu 1,1 puncte procentuale, la 7,9% pe an.

In cazul imprumuturilor auto in lei, dobanzile se ajusteaza la 9,9% si 12,5% pentru achizitiile de masini noi, in functie de perioada de creditare, cu 1,1 puncte procentuale mai putin, reducerea fiind aceeasi si pentru masinile de ocazie, unde dobanzile ajung la 10,9-13,5% pe an.

 

#brd, # dobanzi, # credite, # ipotecare , #stiri BRD