BRD a aprobat 30 de credite ipotecare prin Prima Casa la o medie a imprumutului de 40.000 euro

Marti, 28 Iulie 2009, ora 14:35
1673 citiri
BRD a aprobat 30 de credite ipotecare prin Prima Casa la o medie a imprumutului de 40.000 euro

BRD a aprobat 30 de credite ipotecare prin programul Prima Casa, alte 30 de imprumuturi fiind in curs de avizare la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM, media unui credit cerut la BRD fiind de 40.000 euro, a declarat, pentru NewsIn, directorul comercial pe retea, Lucian Cojocaru.

"Avem aproximativ 4.000 cereri de credit procesate in sistemul de scoring pentru 9.000 de clienti care si-au aratat interesul fata de program.

Din acestea, circa 1.000 de cereri sunt demarate efectiv in diverse faze de procesare, iar 60 sunt deja avizate sau in curs de avizare la FNGCIMM", a spus Cojocaru.

El a precizat ca BRD va solicita suplimentarea plafonului aprobat de FNGCIMM, in cazul in care banca va epuiza suma deja aprobata de Fond.

"In ritmul de astazi am putea epuiza plafonul in cateva luni si evident ca vom solicita redistribuiri, daca este cazul.

Oricum, stiu ca Fondul are un mecanism de redisribuire din trei in trei luni", a mentionat Cojocaru. FNGCIMM a alocat un plafon de 171 milioane euro pentru creditele acordate de BRD prin programul Prima Casa.

In cadrul programului guvernamental "Prima Casa" au depus initial oferte 20 de banci: BCR, BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Bank Leumi, ATEbank, Intesa Sanpaolo Bank, Credit Europe Bank, OTP Bank, Unicredit Tiriac Bank, ING Bank, Emporiki, Millennium Bank si Garanti Bank.

Ulterior, ING Bank a anuntat ca renunta sa mai participe la program si ca va lansa in aceasta vara un produs similar celor din "Prima Casa", in limita a 80.000 de euro pentru fiecare imprumut.

Plafonul stabilit de guvern pentru creditele date prin "Prima Casa" este de un miliard euro, iar fiecarei banci i-a fost alocata o limita a volumului imprumuturilor in sistem pro-rata, in functie de oferta depusa initial. 

#BRD, # credite, # IMM, # imprumut , #stiri BRD