Arbitrul pensiilor private a autorizat doua fonduri de pensii facultative gestionate de BRD

Marti, 19 Mai 2009, ora 16:26
1543 citiri
Arbitrul pensiilor private a autorizat doua fonduri de pensii facultative gestionate de BRD

Arbitrul pensiilor private a autorizat, marti, fondurile de pensii facultative BRD Primo si BRD Medio, administrate de BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, a anuntat CSSPP, potrivit Newsin.

Fondul de Pensii Facultative BRD Primo are un profil de risc scazut, iar fondul BRD Medio are un profil de risc mediu, se arata in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Potrivit legislatiei, fiecarui fond de pensii facultative i se asociaza un grad de risc, care corespunde nivelului de detineri de instrumente cu risc scazut - titluri de stat, obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale, alte instrumente financiare avand garantia explicita si integrala a statului.

Pentru un grad de risc scazut, intre 85% si 100% din totalul activelor fondului sunt plasate in instrumente cu risc scazut, in timp ce, la un fond cu un grad de risc mediu, ponderea acestor plasamente este intre 65% si 85%.

Un fond cu un grad de risc ridicat are plasamente cuprinse intre 50% si 65% din totalul activelor in instrumentele cu risc scazut.

In prezent, pe piata pensiilor facultative isi desfasoara activitatea 12 fonduri de pensii facultative si 10 administratori autorizati, supravegheati si controlati de catre CSSPP.

La finalul lunii aprilie, in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 164.790 de participanti, iar activele nete acumulate insumau aproape 122 milioane lei (29,2 milioane euro). 

 

#pensii private, # fonduri, # arbitru, # brd, #csspp , #stiri BRD