Afacerile imobiliare si competitia intre banci ieftinesc creditele

Vineri, 13 Octombrie 2006, ora 04:15
941 citiri

In Bucuresti, ca si in principalele orase ale tarii, schimbarea a adus un numar record de investitori straini, care s-au angajat in proiecte majore de constructii, in valoare cumulata de miliarde de euro.Ritmul in care apar in Romania noi ansambluri rezidentiale, noi cartiere si case moderne de sub coordonarea a antrepenorilor, developerilor sau in regie proprie depaseste cu mult media regionala si europeana. Doar in Capitala vor fi disponibile anul urmator peste 20.000 de noi apartamente, fara a pune la socoteala numarul caselor si vilelor aflate in curs de constructie sau finisare!

Este evident ca in acest context dezvoltatorii de proiecte imobiliare trebuie sa dea dovada de mai multa flexibilitate si adaptabilitate pentru ca proiectele oferite beneficiarilor sa fie in concordanta cu cerintele pietei.

Targul de case si proprietati REAL BUCHAREST se desfasoara in perioada 12-15 octombrie si reuneste ofertele a circa zece institutii financiare si 14 companii imobiliare. Evenimentul reprezinta o oportunitate pentru investitorii de de pe aceasta piata, constructorii, finantatorii, asiguratorii si, mai ales, pentru viitorii beneficiari de a se intalni si a dezbate ofertele cele mai potrivite, tendintele-cheie ale pietei imobiliare, ultimele noutati in domeniu, creditul adecvat. Participantii beneficiaza de sfatul direct, nemijlocit, al consilierilor specializati, prezenti in spatiul expozitional.

Invitatii la ceremonia de deschidere au subliniat in alocutiunile lor si necesitatea ca bancile si institutiile de credit sa se adapteze noilor cerinte cu oferte flexibile care sa tina seama de specificul fiecarui proiect in parte.

"Dezvoltarea afacerilor imobiliare, in special cele rezidentiale si de birouri, atrage tot mai multe surse de finantare, iar concurenta pe piata bancara ieftineste creditele si coboara dobanzile", a declarat, joi, directorul general adjunct al BRD, Petre Bunescu.

"Bancile cauta sa atraga surse pentru a sustine acest efort, lucru care se vede pe piata emisiunilor de obligatiuni. Aceasta puternica dezvoltare imobiliara va atenua in timp diferenta dintre puterea de cumparare a populatiei si preturi, pana cand, la un moment dat, se va ajunge la o aplatizare a crestereii de preturi", a aratat acesta in deschiderera Targului de case si proprietati Real Bucharest.

De la 1 ianuarie, cetatenii vor putea sa contracteze credite si la banci din afara tarii, a explicat in acelasi context, intr-o declaratie de presa, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Radu Zilisteanu. "Acestea isi vor deschide probabil doar birouri de reprezentanta in Romania, pentru a nu fi obligate sa se supuna legislatiei romanesti, respectiv normelor BNR, cee a ce va oferi acces la credite cu dobanzi mai mici, a spus oficialul ARAI.

Bloombiz si NewsIn

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 13 Octombrie 2006

1. Jobsessive: Ingineria nu va mai fi asa cum o stiam

Dimineata am primit de la Zdeto un filmulet pe Youtube. Nu zic ca am ramas mut, ... nu mai zic ca visam asa ceva cand eram in facultate (fiind prin formatie inginer de aeronave, speram ca la un moment dat lucrurile sa iasa din tipare, mai ales ca ingineria aeronautica este perceputa ca un domeniu de avantgarda, cel putin vizionar) ... si iaca se intampla. Si unde altundeva decat la MIT? Normal, nu?

2. BlogInvest: Turcii de la Sabanci preiau lantul de magazine Cosmo

Grupul Sabanci, cu afaceri de 8 miliarde de euro, intentioneaza sa preia 51% din compania care detine Cosmo, pentru mai putin de 5 mil. euro. Sabanci Holding, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din Turcia, se pregateste sa preia lantul de retail de electronice si electrocasnice Cosmo, afirma surse din piata. Sabanci Holding, cu afaceri de peste 10 mld. $ (8 mld. euro), intentioneaza sa cumpere un pachet de 51% din actiunile companiei Primex din Targu Secuiesc (judetul Covasna)

3. PRORO: "Cum sa dai in bara o campanie publicitara".

Apreciez initiativa celor de la Imagoo de a publica un articol despre "Cum sa dai in bara o campanie publicitara". E perfect potrvita pentru a fi citita de un client "atotstiutor". Deci, MARITE CLIENT, daca vrei sa dai in bara o campanie publictara ai urmatoarele optiuni...

4. Cristian Manafu: "Masa divortului"-Una buna la casa omului si nu numai

Desi pare o idee proasta la inceput, intr-un anumit moment "poate face sens". "Masa divortului" este o gaselnita a unui designer englez, cunoscut pentru trasnaile sale (vezi portofoliul din site). Este vorba de o simpla masa, doar ca are 8 picioare si se poate imparti in 2 mese mai mici. Practic in momentul in care faci partajul "pe hartie" acasa, pui tot ce ai de impartit pe aceasta masa, dupa care fiecare isi ia masuta lui si odata cu ea ce i se cuvine.