Actiunile BRD au scazut si miercuri, cu 3,82%

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 11:01
1416 citiri
Actiunile BRD au scazut si miercuri, cu 3,82%

Bursa a incheiat sedinta de miercuri in stationare, in timp ce actiunile BRD-Groupe Societe Generale au continuat sa scada si au pierdut 3,82% din valoare, iar titlurile celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au coborat cu 3,37%.

La inchiderea sedintei de la Bucuresti marile piete europene erau in scadere cu pana la 1,47%, in cazul indicelui Bursei de la Viena.


Criza financiara a continuat sa afecteze pietele de capital, iar bursele din Rusia au fost cel mai sever lovite, autoritatea locala de reglementare a pietei de capital ordonand si miercuri oprirea tranzactiilor, pentru a doua zi consecutiv. La momentul inchiderii pietelor indicii burselor din Rusia erau in scadere cu pana la 6,4%.


Piata de la Bucuresti a fost volatila pe intreaga sedinta, astfel ca in numai o ora, trendul a fost inversat, iar indicele general a pierdut castigul, de 2,12%, la deschidere, iar in jurul orei 11:20, piata a atins minimul zilei, respectiv cu 2,51% mai jos fata de referinta.


De la acest moment, volatilitatea a continuat, investitorii realizand multe operatiuni cu volume mici de actiuni, iar indicii au inregistrat variatii usoare, trecand de pe plus pe minus, de mai multe ori. In jurul orei 15:00, indicele BET-C a urcat cu 1% peste referinta, insa a revenit imediat sub nivelul de marti.


In sedinta precedenta, Bursa s-a prabusit cu 7,41%, atingand cel mai redus nivel din ultimii trei ani.


"Bursa de la Bucuresti este o piata mica, si tranzactiile au fost realizate de investitorii mici, care reactioneaza mai puternic la stirile negative din afara Romaniei. Inchiderea pietelor din Rusia a fost un soc mai mare pentru investitorii de la Bucuresti. Bursa coborand mai mult fata de restul pietelor europene. Investitorii romani sunt prinsi la mijloc, intre Rusia, America si Europa si orice stire de pe aceste piete influenteaza semnificativ modul in care tranzactioneaza jucatorii locali. Pentru moment nu este niciun semn de schimbare a trendului descendent", a declarat pentru MEDIAFAX Adrian Danciu, analist la SSIF Broker.


Ultimele tranzactii cu titlurile BRD au fost realizate la 12,6 lei, iar operatiunile au cumulat 4,1 milioane lei.


Desi la deschiderea sedintei actiunile bancii au avut o revenire semnificativa, urcand cu 6,1%, la 13,9 lei, ulterior, ordinele de vanzare au depasit cererea, iar pretul a coborat la 12 lei, cu 8,4% sub referinta, reprezentand minimul zilei. In sedinta de marti titlurile BRD s-au prabusit cu 13,25%, ca urmare a presiunii mari la vanzare.


Declinul actiunilor BRD a amplificat linia descendenta a indicelui BET, astfel ca la inchiderea sedintei media cotatiilor primelor zece actiuni in functie de lichiditate a fost cu 0,39% mai jos fata de inchiderea de marti.