Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Actionarii BRD au aprobat repartizarea profitului net

Actionarii BRD au aprobat repartizarea profitului net

Au fost aprobate repartizarea profitului net si un divident brut de 0,17957 lei/actiune de catre Adunarea Generala a Actionarilor BRD - Groupe Societe Generale. Plata dividendelor urmand sa inceapa in termen de maximum doua luni de la data Adunarii Generale, potrivit NewsIn.  

 

De asemenea, actionarii BRD - Groupe Societe Generale au aprobat situatiile financiare ale bancii pe anul 2010 (individuale, intocmite conform standardelor romanesti de contabilitate, precum si individuale si consolidate, intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara), se arata intr-un comunicat al bancii.


Potrivit bancii, plata dividendelor va incepe in termen de maximum doua luni de la data Adunarii Generale, fiind indreptatiti sa incaseze dividende aferente anului 2010 actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor la data de 3 mai 2011, conform hotararii AGA.


Totodata, actionarii au aprobat reinnoirea mandatelor de administrator ale lui Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Didier Alix, Jean-Louis Mattei, Bogdan Baltazar, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu si Ioan Cuzman, precum si numirea in calitate de administratori a Annei Marion-Bouchacourt si a lui Bernardo Sanchez Incera.


De asemenea, s-au discutat si aprobat descarcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exercitiul financiar al anului 2010, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2011 si programul de activitate pe exercitiul financiar al anului 2011, remuneratiile cuvenite administratorilor neexecutivi pentru exercitiul financiar al anului 2011, limitele generale pentru remuneratiile suplimentare ale administratorilor si directorilor, precum si numirea auditorului financiar al bancii pentru anul 2011, societatea Deloitte Audit SRL si stabilirea duratei contractului de audit financiar.


Actionarii BRD au mai aprobat realizarea unor emisiuni de obligatiuni in perioada 2011-2012, intr-un plafon maxim de 600 de milioane euro sau echivalent in lei sau alta valuta, precum si stabilirea datei de 3 mai 2011 ca data de inregistrare.


BRD - Groupe Societe Generale a inregistrat un profit net de 501 milioane lei (119 milioane euro) in 2010, in scadere cu 36% fata de 2009. Profitul net al grupului, care include si rezultatele obtinute de filialele BRD Sogelease si BRD Finance, este de 533 milioane lei (127 milioane euro), in scadere cu 31% fata de 2009.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1798 ori