Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Profit in crestere cu 58% pentru BRD in primul semestru

Profit in crestere cu 58% pentru BRD in primul semestru


BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a avut in primul semestru un profit net de 62 milioane de lei, in crestere cu 58% fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, iar volumul creditelor acordate s-a diminuat cu 1%, potrivit informatiilor transmise de banca Bursei de Valori Bucuresti.

"La nivelul sistemului bancar, prima jumatate a anului 2013 a fost caracterizata printr-o activitate de creditare in pierdere de viteza. In consecinta, BRD a actionat intr-un mediu economic marcat de o cerere slaba de credite atat din partea clientelei de persoane fizice, cat si din partea companiilor, care si-au limitat investitiile", se arata intr-un comunicat al bancii.

Dupa primele trei luni ale anului, banca raporta un profit net de 13 milioane de lei, in scadere cu 84% fata de aceeasi perioada din 2012. In primul semestru al anului trecut, profitul net al bancii s-a situat la 39,4 milioane de lei.

Volumul total al cresditelor brute a ajuns la jumatatea anului la 34,85 miliarde lei, cu 1% mai putin fata de 30 iunie 2012.

Depozitele au avansat insa cu 0,9%, la 33,26 miliarde lei, pe fondul cresterii economisirii in valuta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1365 ori