Actionarii BRD au aprobat plata unui dividend de 0,16690 lei/actiune

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 21:19
1494 citiri
Actionarii BRD au aprobat plata unui dividend de 0,16690 lei/actiune

Adunarea Generala a Actionarilor BRD - Groupe Societe Generale a aprobat, in sedinta din 26 aprilie, repartizarea profitului net si un dividend brut de 0,16690 lei/actiune, plata dividendelor urmand sa inceapa in termen de maximum doua luni de la data Adunarii Generale.

De asemenea, actionarii au aprobat alegerea lui Alexandre Maymat in calitate de administrator, pentru un mandat de patru ani, incepand cu data de 1 mai 2012, ca urmare a renuntarii la mandat a domnului Guy Poupet.

Numirea lui Alexandre Maymat este sub conditia obtinerii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei, conform dispozitiilor legale in vigoare.

Actionarii au mai aprobat, printre altele, descarcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exercitiul financiar al anului 2011, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2012 si programul de activitate pe exercitiul financiar al anului 2012, remuneratiile cuvenite administratorilor neexecutivi pentru exercitiul financiar al anului 2012 si limitele generale pentru remuneratiile suplimentare ale administratorilor si directorilor.

AGA Extraordinara a aprobat implementarea unui program-cadru de emitere de obligatiuni de catre BRD pe piata locala si internationala de capital (Programul MTN) in conditiile prevazute in nota pusa la dispozitia actionarilor si realizarea uneia sau mai multor emisiuni de obligatiuni in baza Programului MTN in perioada 2012 - 2015.

De asemenea, AGEA a aprobat data de 14 mai 2012 ca data de inregistrare, conform articolului 238 din legea 297/2004 privind piata de capital.

AGA Ordinara a dezbatut si aprobat situatiile financiare anuale individuale ale bancii la 31decembrie 2011, intocmite conform standardelor locale de contabilitate, precum si situatiile financiare anuale individuale si consolidate la 31 decembrie 2011, intocmite in conformitate cu Standardele Internationale de Raportare Financiara.

BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. Banca are aproximativ 2,5 milioane clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BRD dividente, #administrator BRD, #repartizare profit brut BRD, #actiuni BRD , #Profit