VIDEO Vezi filmul flagrantului in care seful filialei Societe Generale Rusia a fost prins cu mita

Joi, 16 Mai 2013, ora 11:46
3265 citiri
VIDEO Vezi filmul flagrantului in care seful filialei Societe Generale Rusia a fost prins cu mita
Vladimir Golubkov, CEO Rosbank, a fost arestat pentru luare de mita

Politia rusa a publicat filmul flagrantului in care seful Societe Generale din Rusia (Rosbank) a fost retinut pentru luare de mita in valoare de 159.000 de dolari. Banii au fost oferiti de un client - o companie din industria auto, pentru modificarea contractului de credit.

Vladimir Golubkov a fost surprins de politisti numarand banii in biroul sau din Moscova, potrivit unui purtator de cuvant din cadrul Ministerului de Interne din Rusia. Bancherul avea asupra sa cinci milioane de ruble (159.000 de dolari), dar solicitase clientului 1,5 milioane de dolari, pentru prelungirea finantarii si modificarea dobanzii, potrivit Bloomberg.

Golubkov ar mai fi primit 1,2 milioane de dolari la inceputul lui 2013 de la aceeasi companie. Flagrantul a fost filmat de politia rusa si poate fi urmarit aici:

Mandatul lui Vladimir Golubkov la conducerea Rosbank a adus rezultate

Seful Rosbank a ajutat banca sa se redreseze in urma recesiunii din 2009 care a afectat pietele financiare, prin reducerea costurilor si locurilor de munca. Societe Generale din Rusia, inclusiv Rosbank, a contribuit cu 39 de milioane de euro la venitul net inregistrat de grupul francez in primul trimestru, de la 3 milioane de euro cu un an in urma.

Actiunile Rosbank s-au depreciat cu 2,5% la 83 de ruble pe bursa Micex, cel mai mic nivel din 29 aprilie, astfel ca valoarea de piata a fost redusa la 4,1 miliarde de dolari. Totusi, actiunile Societe Generale au crescut cu 2%, la 30,6 euro la bursa de la Paris.

Interimatul Rosbank va fi asigurat de prim-vicepresedintele Igor Antonov.

Societe Generale, atacata si in Romania

Grupul bancar francez fost implicat intr-un scandal de coruptie si in Romania, dupa ce mai multi directori BRD Societe Generale au fost audiati si retinuti in cadrul dosarului de frauda bancara de 85 de milioane de euro.

Adrian Martis si Andrei Nanu, ambii directori BRD, se afla inca in arest, un recurs fiind respins in luna martie, prin hotararea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

#sef Societe Generale Rusia arestare, #sef Societe Generale Rusia mita , #Management