Alexandre Paul Maymat, administrator al BRD, in locul lui Guy Poupet

Joi, 22 Martie 2012, ora 16:59
1627 citiri
Alexandre Paul Maymat, administrator al BRD, in locul lui Guy Poupet

Alexandre Paul Maymat a fost propus pentru a prelua pozitia de administrator al BRD-Groupe Societe Generale, incepand cu 1 mai, ca urmare a retragerii din functie a lui Guy Poupet, presedinte-director general al bancii, a anuntat joi banca.

Numirea lui Maymat este conditionata de obtinerea aprobarii de la Banca Nationala a Romaniei.

Schimbarile in CA vor fi votate intr-o AGA programata pentru 26 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, de banca Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Agentia MEDIAFAX a anuntat la inceputul lunii decembrie ca Maymat va prelua conducerea BRD, dupa plecarea lui Poupet. Anterior, Maymat a fost administrator si director general al Societe Generale Camerun.

In aceeasi AGA, actionarii vor vota si propunerea de dividend. BRD-Groupe Societe Generale propune actionarilor distribuirea unor dividende in valoare cumulata de 116,3 milioane lei (26,6 milioane euro), in scadere cu 7% fata de suma acordata anul trecut din castigul aferent anului 2010.

BRD a inregistrat anul trecut un profit net de 465,2 milioane lei (109,7 milioane euro), in scadere cu 7%. Astfel, valoarea dividendelor pe care banca le-ar putea distribui reprezinta 25% din profitul net din 2011.

Banca a acordat anul trecut dividende de 125 milioane lei, respectiv un dividend brut de aproape 0,1795 lei/actiune, din profitul consemnat in 2010, de 501 milioane lei.

Pe ordinea de zi a AGA figureaza si aprobarea unui program cadru de emitere de obligatiuni de catre BRD pe piata locala si internationala de capital (MTN - Medium Term Notes), in perioada 2012 - 2015.

Presedinte-director general al bancii, Guy Poupet spunea la inceputul lunii martie ca institutia este pregatita sa lanseze programul MTN, singura variabila fiind momentul oportun, care depinde de conditiile de piata.

BRD are un capital social de 696,9 milioane lei, divizat in 696,9 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 1 leu.

Grupul financiar francez Societe Generale este actionarul majoritar al BRD si controleaza circa 59% din actiuni. In actionariat se regasesc si cele cinci SIF-uri, cel mai mare pachet, de putin peste 5% din titluri, fiind detinut de SIF Oltenia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BRD administrator, #BRD scadere profit net , #Management