Salariul minim pe economie propus pentru 2008 ajunge la 700 lei

Miercuri, 19 Septembrie 2007, ora 12:32
1688 citiri

Sindicatele vin cu o propunere de majorare a salariului minim pe economie pana la 700 de lei in 2008, cu 260 de lei mai mult decat in 2007, si urmeaza sa se intalneasca saptamana viitoare cu patronatele pentru discutii pe aceasta tema,a declarat, miercuri, pentru NewsIn, presedintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

In 2007, salariul minim pe economie negociat intre sindicate si patronate, prin contractul colectiv de munca, este de 440 de lei, pentru muncitori necalificati si de 880 de lei, pentru studii superioare. Salariul minim stabilit de guvern, pentru bugetari este de 390 de lei.

Potrivit lui Hossu, in urma unei intalniri care a avut loc saptamana trecuta, cu reprezentantii patronatelor, sindicatele au propus majorarea salariului minim pe economie, in 2008, la 700 de lei, pentru muncitori necalificati si la 1.400 de lei, pentru persoanele cu studii superioare.

"Valoarea ceruta de noi este in conformitate cu ceea ce sindicatele au cerut intotdeauna dupa intrarea Romaniei in UE si anume salariul minim sa fie aproape de pragul de saracie. Dupa calculele noastre, luand in considerare inflatia si indicele preturilor de consum, 700 de lei ni se pare o valoare rezonabila", a spus liderul sindical.

Presedintele Cartel Alfa a mai spus ca patronatele nu si-au exprimat inca o opinie in legatura cu cererea sindicatelor, dar au cerut o saptamana pentru a se consulta. Saptamana viitoare, cele doua parti se intalnesc din nou pentru a negocia salariul minim pe economie.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.