Ministerul Muncii cere permisiunea Bancii Mondiale sa reduca numarul de functii de la stat

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 14:46
1416 citiri
Ministerul Muncii cere permisiunea Bancii Mondiale sa reduca numarul de functii de la stat

Reprezentantii Ministerului Muncii vor discuta cu Banca Mondiala despre reducerea numarului de functii din sistemul bugetar la inceputul lunii februarie, a declarat, marti, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, citat de NewsIn.

"Aproape 30 de experti romani, dintre care vor face parte si reprezentanti ai Ministerului Muncii, se vor intalni la inceputul lunii februarie cu un oficial al Bancii Mondiale pentru a analiza posibilitatea reducerii numarului de functii din sistemul public.

Se va face o evaluare a celor 900 de functii aflate in structura esantionului ales, in conditiile in care aceste functii nu sunt introduse in legea unitara de salarizare", a mentionat Hossu.

Liderul sindical a precizat ca reprezentantii comisiei bipartite constituite pentru modificarea legii unitare de salarizare "analizeaza posibilitatea reducerii numarului de functii si crearea unei anexe noi in lege care sa cuprinda functiile comune, unificate, din sistemul bugetar.

"In acest moment au ramas in analiza aproape 4.000 de functii care exista in structura bugetara.

Urmeaza ca Ministerul Muncii sa vina martea viitoare cu o propunere de reducere a acestor functii.

Totodata, discutam despre introducerea intr-un sistem informatizat a tuturor functiilor de la stat pentru a facilita procesul de crestere a salariilor de la stat", a mai spus Hossu.

#minister, #muncii, #banca, #mondiala, #hossu, #sistem, #bugetar , #stiri Bogdan Hossu