Hossu: reglementarea somajului tehnic si rezolvarea cartilor de munca sunt prioritati

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 13:22
1457 citiri
Hossu: reglementarea somajului tehnic si rezolvarea cartilor de munca sunt prioritati

Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, sustine ca, la ora actuala, in Romania exista doua prioritati majore, respectiv aparitia imediata a unei Ordonante de Urgenta care sa reglementeze somajul tehnic si rezolvarea situatiei privind eliminarea cartilor de munca, informeaza Mediafax. 

Aflat, sambata, la Zalau, pentru o sedinta cu liderii sindicatelor afiliate din Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca prima din cele doua probleme este cu impact imediat, in timp ce a doua - la fel de importanta - va avea efect pe termen mediu si lung.

"Sunt doua prioritati majore la ora actuala in Romania si anume aparitia unei Ordonante de Urgenta care sa reglementeze somajul tehnic si a doua este problema legata de disparitia cartilor de munca.

Nu este o problema ca dispar, dar trebuie gasit neaparat un mecanism de obligare a angajatorului sa dea o situatie lunara care sa poata fi folosita de angajat ca dovada a achitarii contributiilor la fondul de pensii", a spus Hossu.

Potrivit sursei citate, in caz contrar, se va ajunge la cazuri in care persoane ajunse la pensionare nu vor putea dovedi achitarea contributiilor la fondul de pensii, riscand sa isi piarda dreptul la pensie.

Bogdan Hossu a afirmat ca, in aceste conditii, vor fi generate alte blocaje, intreaga situatia riscand sa se transforme intr-o "bomba sociala" la nivel national. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hossu, #somaj tehnic, #carti de munca , #stiri Bogdan Hossu