Hossu despre salariul minim: o sursa suplimentara la buget

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 17:30
1826 citiri
Hossu despre salariul minim: o sursa suplimentara la buget

Sindicatele vor avea saptamana viitoare o noua runda de intalniri cu reprezentantii Finantelor si ai Muncii pentru a ajunge la un rezultat in ceea ce priveste majorarea salariul minim pe economie, a spus miercuri liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul unei intalniri la ministerul de Finante, informeaza NewsIn.

"Speram sa avem saptamana viitoare o noua runda de intalniri cu toti partenerii sociali si sa rezolvam problema salariului minim", a spus Hossu.

La intalnirea de miercuri de la sediul Ministerului Finantelor Publice a participat din partea sindicatelor doar liderul Cartel Alfa, iar din partea autoritatilor statului au fost prezenti ministrul Muncii, Mihai Seitan, si cel al Finantelor, Sebastian Vladescu.

Hossu a precizat ca a incercat sa ii explice ministrului Vladescu ca "la ora actuala salariul minim ar un instrument si o sursa suplimentara la bugetul de stat".

"In acealasi timp, salariul minim este o necesitate si nu are nicio influenta asupra salariului mediu pe economie, care este influentat de valoarea inflatiei.

Practic evolutia din ultimii 10-15 ani arata ca, si in anii cu salturi spectaculoase ale salariului minim, de peste 53%, efectul a fost aproape nul in structura salariului mediu", a explicat liderul sindical.

Bogdan Hossu a dat exemplul anului 2002, cand salariul mediu a urcat cu 9,4%, iar inflatia a fost de 9,2%.

"Practic exista un echilibru intre salariul mediu si inflatie, si nu fata de salariul minim pe economie", a concluzionat Hossu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hossu, #salariu, #buget, #angajati , #stiri Bogdan Hossu