Comitetul european de intreprindere, obligatoriu pentru firmele cu peste 50 de angajati

Marti, 10 Octombrie 2006, ora 05:24
1904 citiri

Firmele si multinationalele din Romania vor trebui sa aiba de la 1 ianuarie 2007 cate un comitet european de intreprindere, a declarat, luni, la intalnirea cu reprezentantii directorilor de resurse umane de la marile firme din Capitala, Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.Bogdan Hossu a declarat ca un astfel de comitet va functiona obligatoriu in orice firma care are cel putin 50 de angajati, infiintarea comitetelor obligatorii fiind prevazuta prin Legea 217/2005.

Potrivit lui Hossu, membrii comitetului vor avea rolul de a-i informa pe patroni despre problemele din companie. Ei se vor intalni periodic si vor asigura si dialogul dintre patroni si angajati. " Noi nu vom avea o copiere a comitetelor de intreprindere care exista in Europa, ci unele originale. Din datele pe care le avem noi 25% din productivitatea muncii se pierde din cauza zvonisticii privind restructurarea din firma", a explicat Hossu.

Presedintele Cartel Alfa a mai spus ca zvonistica din firma poate duce la "pericolul de instabilitate psihica", pericol care va putea fi evitat prin comitetul de intreprindere.

NewsIn

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 10 Octombrie 2006

1. Madalin Matica: Meet me there !

Prima editie a "Marketing>Innovation>Forum". Cind ? Pe 11 Octombrie 2006. Unde ? JW Marriott Hotel. Concept ? "Marketingul din Romania se afla in momentul unui nou start generat pe de o parte de sofisticarea consumatorilor si cresterea competitiei si pe de alta parte de dezvoltarea noilor tehnologii si aparitia unui numar mare de solutii alternative pentru piata de advertising."

2. Catalin Tolontan: "Adevarul" il vrea pe seful de la "Libertatea"

Adrian Halpert, redactor-sef la Libertatea, este urmatoarea tinta a lui Dinu Patriciu, dupa ce patronul ziarului Adevarul a transferat o echipa intreaga din infrastructura Ringier. Oferta catre Halpert a fost inaintata de aproximativ doua luni, sustin surse din apropierea sefului Rompetrol, care pretind ca exista sanse mari ca managerul editorial al Libertatii sa accepte. Halpert a inceput presa de top la Evenimentul Zilei, perioada de la milocul anilor "90 marcindu-i serios cariera,...

3. Cum ne vad nemtii

Cotidianul german Die Zeit a publicat ieri un vast articol de analiza dedicat Romaniei, din care cititorul german intelege ca sansele tarii noastre de a adera la Uniunea Europeana stau sub semnul intrebarii. Astfel, cotidianul german prezinta niste cifre care nu ne fac deloc optimisti pentru aderarea din 2007 (sau 2008). Se spune in articol ca orasele mari dsunt destul de bine dezvlotate, insa zonele mai sarace, in special cele rurale, din "Romania profunda", ar avea nevoie de cativa zeci de ani pentru a se apropia de nivelul european. Christian Tenbrock, semnatarul articolului, afirma ca "40 la suta dintre romani traiesc in continuare din agricultura desi produc doar 13 la suta din PIB. 2,4 milioane de romani se afla sub pragul de saracie. Doar doi din zece locuitori de la sate au apa curenta in casa, iar reteaua stradala include doar 113 kilometri de autostrada".

4. Catalin Tenita: Comodizarea puterii nucleare

Daca si Coreea de Nord e pe cale sa isi traga bomba nucleara (sau poate deja au), fara ajutor din partea Chinei, atunci se pare ca intram in epoca comodizarii puterii nucleare. La inceput voiam sa numesc postul "the open-source nuke" si sa vorbesc de modul in care developmentul si know-howul specific intra usor usor din top secret in creative-commons licence :) , dar dupa aia mi-am dat seama ca e un pic prea avangardist, dat fiind faptul ca exista ingredientul minune care este uraniul.

5. Alex Mihaileanu: angajati si angajatori

Cu un ochi pe insemnarea lui Radu Ionescu si cu altul pe experienta personala, imi dau si eu cu parerea despre angajarile care se fac la noi. Radu a dat pe blogul propriu un anunt de angajare in care nu se specifica nimic de salariu, se spune doar ce se cere. El spune ca vrea oameni buni, talentati, curiosi si perfectionisti samd. Sint total de acord cu ce vrea Radu. Si eu, daca as fi angajator, mi s-ar parea normal sa caut astfel de oameni. Problema, insa, e alta. Prin comentariile textului in...

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...