Cartel Alfa se opune inghetarii salariului minim in 2010

Marti, 25 August 2009, ora 12:21
1444 citiri
Cartel Alfa se opune inghetarii salariului minim in 2010

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus marti ca termenul de 2 septembrie pentru finalizarea proiectului Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar este nerealist, deoarece sunt multe divergente in ultima forma a acestuia, si ca nu este de acord cu inghetarea salariului minim in 2010, precizeaza NewsIn.

50% din salariul mediu in 2014. Termenul de 2 septembrie stabilit pentru finalizarea acestui text este nerealist, intrucat proiectul are multe divergente si nu rezolva stabilirea unui raport echitabil intre diferite categorii de bugetari", a spus Hossu.

Liderul sindical a mai precizat ca ultima varianta a proiectului Legii unitare nu rezolva nici problemele stabilite initial de sindicate si reprezentantii guvernului si "nu respecta cele noua principii convenite".

Hossu a adaugat ca salariul minim trebuie sa creasca in mod gradual si ca salariile aflate in partea de jos a grilei trebuie sa fie majorate pentru a ajunge din urma salariile mari din sistemul bugetar.

Liderii celor cinci confederatii sindicale si reprezentantii patronatelor discuta la aceasta ora cu membrii cabinetului Boc ultima varianta a proiectului Legii unitare de salarizare in sistemul bugetar, dupa ce luni seara reprezentantii Executivului au discutat mai mult de cinci ore pe marginea salariilor pentru angajatii din sectorul public.

Romania s-a angajat in fata Fondului Monetar International (FMI) sa finalizeze pana la 30 octombrie Legea unitara de salarizare in sistemul bugetar, care ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2010.

 

 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#alfa, #bogdan, #bugetar, #cartel, #hossu, #salariu, #sistem , #stiri Bogdan Hossu